有無人有強直性脊椎炎

935 回覆
58 Like 5 Dislike
大埔鄧醫生開藍黃色代用針都係2250一針...3700會唔會太貴
2250一針 幾耐打一次?
初初係2星期一針..過左8個月島而家係1個月1針
2250係咪姐係公立1800個支針?
之前每日兩次早餐晚餐後 一次220mg
後尾醫生話 其實可以一次440mg 每日唔超過1000mg就Okay
ha 係3600兩支
打左幾耐
搵日預約試試先 唔該哂
有喱個病買唔買得返醫保
應該買得,若你曾睇過政府醫院,醫院會有晒你發病日期記錄,保險公司一定會查到,所以你買保險時,最好實話實報,然後保險公司會給你報價。
相信會給你兩個唔同既保單:一個保這個病的保費及一個不保這個病的保費給你
咁多位師兄,有無人打了疫苗?
有,打咗biotech ,冇咩感覺
想話比大家知,adalimumab最近再出了另一間副廠
叫hyrimoz 再平好多,平均1300蚊一針
我八月份打左第二針bioNtech之後就開始有關節痛情況,之後十月check血話有可能係類風濕關節炎轉介去專科,然後風濕科醫生confirm銀屑病關節炎,懷疑疫苗可能令某啲人群觸發類風濕關節炎(但係宜家都未有藥理去證明兩者關係)。宜家好驚比人逼去打第三針

利申:人在新加坡
Brother 打疫苗前係咪一直都有打緊生物制劑的?那現在強直性關節炎比打疫苗前更惡化了?
Thank you bro
有冇得整傷殘證?
之前係完全無病無痛,打完先確診銀屑病關節炎
這個AS 普遍不立入傷殘,隨非關節已極嚴重變形而影響到工作及生活能力,否則醫生不會簽傷殘紙
要睇幾嚴重, 之前見外國好似有standard, 香港唔知有冇
唉屌我都係打完開始周身痛
開頭係頸痛
慢慢雙肩開始痛 去睇醫生話有肩周炎
但係依家雙腳同腰有時都會痛 成日會有晨僵
驗過血又話冇風濕個啲
都唔知係咩事 淨係搞肩周炎都搞到好鬼煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞