有無人有強直性脊椎炎

935 回覆
58 Like 5 Dislike
我每次行完3 4個鐘嘅路,右邊盆骨至到大脾都會好痛,係連訓教起身轉身都好痛。
係 冇錯 抖氣大啖啲,或者拎重嘢個心口都會好痛
早日打針啦 雖然好撚貴
萬寧有得買生物制劑?仲要便咁多?!
痛博士唔係都係消炎止痛藥?會冇咁傷胃咩?
始終係新野 冇咁傷 差好遠, 但要自費
有得打針 就好打啦 越早打針 咁老左都冇咁辛苦,
發炎造成既損傷係不可逆轉。 同埋可以試下斷食法/生酮 可以控制到身體發炎指數冇咁高
香港私家打都係12000到一個月
美國貴咁多
美國乜藥都貴啦 食隻胃適能 香港買3個月 先一千港紙樓下
呢度要慘到要試左另外5款胃藥先 再真係唔得啦 先開比你, 然後我上星期去拎 , 收我880美金 3個月
照左啦confimed sacroiliitis,抽血都發炎指數高,喱幾日膝頭哥同腳踝無啦啦痛
我向前彎少少腰就好快攰講緊半分鐘,唔係痛但係腰冇力同唔舒服要申返直,起身行路跑步冇問題,睇咗公立醫生照左x ray話我有少少退化
淨係開咗止痛藥同排期做物理治療。已經半年有D驚
我都想移民去加拿大,帶住呢個病真係好多不穩定性
又唔知過唔過到body check
生活上真係有需要彎咁耐腰
講到攰多數都係core muscle唔夠力
醫生無特別講既話可以試下練core
移民最驚係藥貴
可能再短啲時間,比如換床單呢啲姿勢,幾秒就好攰
Check 都係睇你有冇肺炎 有冇打水痘疫苗 唔會睇你其他病 , 加拿大好似冇美國咁on9 你睇下先
你打生物製劑係咪都係要keep住打,直到唔痛為止?
一世 我試過停一個月就極速惡化
見到好似男性偏多?
希望巴打唔洗日日痛

早啲有藥解病
可能你係打其他,正常風濕姑娘一定會同你講
巴打有冇試過食Acroxia? 我上網search好似都算係新止痛藥,又唔算係NSAID,感覺冇咁傷身
點解唔算nsaid
有research話呢類cox2 inhibitors 副作用可能更大而效果又無更好添
打完針開始就唔需要再食止痛藥啦~
其實都唔係有呢個基因先算as

睇左風濕科未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞