大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
政治社會局勢唔到自己控制
唯一可以做嘅
就係令自己進步

呢句天倚講架
冇攞果班少數嘅手足去幫班自私撚擋喇!大部係都只係吃喝玩樂買份報紙出下post嘅自私撚是事實!

鳩叫就天下無敵,三罷都無能為力

人地就賠上性命前途
佢地就死都要番工各有各做
Show blocked user
出面講緊炒股 樓市go go go
你問佢準備好犧牲未?
已ready!! 想問有邊間黃店推介?
Show blocked user
與其晒氣叫啲扮瞓嘅人樓主不如充實自己練好體能罷啦
老實講,俾中共統治都好過死嘅...
梗係未準備好犧牲

因為你連贏面都睇唔到
其實唔係越多人死會越容易成功革命 係咪我地每天比人打死幾廿個會有幫助 如果我地每日死幾百個 可以令美國出兵打9共產黨既 我諗好多人都願意 我都願意

或者我地有冇咁平等幾武力?其實我唔覺得我地冇犧牲既覺悟 至少我有 但係只係我地都知道就算犧牲左 都唔會成功 所以你到依家仲相信用武力 勇武 犧牲會成功既 都2021年啦 依個topic 要解釋幾多次

仲有個班串人食黃店好嬲好嬲個班就算啦 我諗大家都係唔夠共產黨鬥先會鬥自己人既 正常熱狗句子
屌柒你嗰班十居其九都係泛民fans
真話係難聽
冇個屌字就唔係屌 咪啦你
有犧牲唔代表就會成功
我同意要推翻政權就一定會成功
台灣、韓國民主化運動都有好多人犧牲
但犧牲個impact絕對唔會係即時性
Tbh要革命/反極權一定要有意志力
因為日子將必黑暗 唔係話多人犧牲就成功
其實係你自己去諗 而唔係我比個答案你
我只係講個現實出黎就係主流既態度
可以唔包括你架 如果你覺得唔係就唔係
無諗過會贏
香港人一方面負擔唔到住屋 唔可以冇咗份工
但另一方面又有好多閒錢去做休閒活動 例如旅行

喺呢個情況下導致冇任何逼切要爭取政治目標 坦白講香港生活情況唔係真係咁差
叫香港人犧牲
大家一係諗住移民 一係做港豬
點解要為咗啲成功率微乎其微嘅事
做啲會害你晒十年時光 留案底無咗良民證嘅嘢
樓主唔會喺度搵到佢想要嘅討論
況且呢度不論你持咩立場都好最尾都會演變成互屌 玩膠
連登可以話係毫無建設性可言
都係嗰句啦 上連登 勿認真
今生只嫁前線巴
咁我屌你老母都唔係屌緊你啦
希望大家可以開始讀書
讀多啲書曠闊眼界實無錯
諗遠少少 你要比到個願景人睇 革命完係有出路 生活會更好

因為實情依家係你唔搞政治野香港完全係世界top 10 既城市

革命完點行 係咪有一個清晰既方向 呢個先至可以凝聚更多人

孫中山當年都plan 左好多野先搞
就算冚家剷咁死哂都唔會有用 除左有幾日國際新聞頭條做下之外仲得到D咩
赤手空拳
對面渣曬槍
人海戰術?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞