大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
連登仔:青春無悔,最緊要浪漫
我已經連講都唔講 連depress既感覺都冇 無力到麻目曬
我唔係要比較啲乜
只係直接指出無論咩原因都好
香港人呢一刻就係冇全面戰爭嘅決心
未係結局
但留係香港的手足
唔會見證到結局

老安國安全為清算
高壓統治 同 批鬥
你留低 一係比藍 / 偽黃的出黎
就算之後可以好似以色列咁
都無乜殘留香港的手足可以避晒禍

不如先走 再另起爐灶
再係時機成熟
反守為攻

敵進我退呀
同14億硬抗
加上無軍事支援
死硬的
留港不流人,有得走就好走
呢樣無辦法
成個客觀環境由頭到尾
都知香港人無可能做到無底線抗爭
要打破呢個枷鎖一定要經濟崩潰先
多謝你敢講出真相
食黃店同睇viu tv 抗爭,真係嚇到中共標屎
建議樓主睇下孫中山同毛澤東既革命歷史先,呢個世界係非常殘酷,理念係重要,但權力同實力先係最重要。
太多人太理想化。
完全唔理自己手上有幾多bargaining power,所有要求去到盡,仲要加埋明知中共唔會應承嘅真普選,唔肯談判。
結果又國安法又拉人依家仲要改埋立法會選舉規則。
冇進步之餘仲要退步唔知幾多。

不過我知實有人唔同意,都仲係覺得係香港人唔夠勇武問題,大部分人都覺得中共唔會敢動武,最終結果只會係第二次64。
可惜而家移民嗰班撚樣唔會好似當年ge華僑咁捐錢比孫中山
留名睇你被label 成奴隸港豬五毛PR
食黃店當抗爭左架啦
加埋打卡做我既抗爭日記
蝕死班中資藍絲狗
支持
大部分人都知自己想要咩。
但大部分人都誤以為自己好多power,心口掛個勇字就咩都可以解決。
錦鋰今日做左d咩
D 人成日話安心出行隻 app 有問題,其實你裝過未?
https://lih.kg/gFACcT

支持安心出行
其實明白樓主既depressed,宜家大家都係做好自己先,自身既進步都係好緊要,有一日你有力量既時候就可以做多啲野
冇講過支持
你自己鍾意對號入座
緬甸日日屠殺平民, 國際完全冇實質伸出援手

成班國家元首都好冇人性......

香港人再衝上街用生命值硬接子彈藍水催淚煙的話, 有冇人會救香港人呢?
(其實真係有出坦克AFV)
全世界最錫身嘅人
只懂搵錢嘅社會
根本稍微用吓腦就明

如果獨立/推翻支共咁易
美國一早郁咗手啦
而家中國係美國最大威脅
唔單止係經濟同軍事
仲係意識形態之爭
美國都冇理由放過中國

一班連槍都未攞過嘅連登仔以為全民勇武(未講根本有冇可能嘅事)就贏到 天真到唔知應該點評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞