大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
完全無視晒中間發生過咩林鄭先出嚟話壽終正寢
記唔記得梁義士嘅遺志啊
準備好嗰班一係死咗一係流亡一係坐緊,剩低都係自以為付出咗好多嘅人,睇下連登咩post多再睇下佢地講咩就知
用腳投票,快d走
根本經濟各國都差 個個都想中共開放更多比佢地入去做生意搵錢
侵侵簽貿易協議都係 裡面有part要中共開放金融比外資玩
大家一齊割韭菜 中共OK 貿易協議咪簽成

睇返而家都係一邊屌中共 一邊迫中共比油水黎
你肯比油水我咪邊眼開邊眼閉
新彊 香港 人權 Who fuckin care?
對我國家自身有咩利益?

自己國家都已經半條命 仲可以點搞
最多出口術 睇下中共有無野益下自己
信佢暫緩的 驗下腦好過上連燈
勇武同前線睇清楚喇!哩d就係所謂嘅同路,中大理大果d傷亡係你地自己攞黎嘅,冇哩d場面單靠和理非都可以坐出個BNO平權,所以都唔知你地衝出去送死仲乜鳩!
好似泛民咁年年維園打下咭鳩叫兩聲無忘六四唔得?係要走去衝,送頭?
一早講左爭取民主不能一步到位嫁喇!人地叫左三十幾年香港民主不進反退都因為你班勇武派衝擊乜鬼立法會攪亂局喇!一定係!否則今年,唔係,20年已有中央應承嘅雙普選了!走鬼去攪乜撚野時代革命喎⋯
咁你又話7月9日 壽終正寢成功?
你搬幾多次龍門啊 師兄
成功咗啲咩?五大訴求除咗送中叫壽終正寢邊樣係成功?
邊隻字話前線先係? 佢話冇人搵命搏咪睇返19年囉
佢又知生活質素好就唔會搵命搏?
試過啦
中共初期大饑荒 文革 咁撚顛班奴隸都無反抗
兄弟爬山 不分化 姐係 你有你坐 我有我移民咁解再白D就你係爛頭卒咋我呢 要保存實力去其他國家辛苦曬!
我地真係好撚鍾意香港(已移民)
呢個世界唔係她好多聖人㗎咋

而且明知仲有路可以走嘅話
就唔會搏命

所以兵法上有所謂圍城缺一
你肯定?
如果冷戰蘇聯勁過美帝你估下仲會唔會有咁多民主國家
由頭到尾都係玩緊言語藝術
撤回就撤回 死都唔肯咁講仲唔係因為身有屎仲會係咩原因
會信林鄭講嘢先真係痴撚線
呢個post吸哂d 5毛放負撚入黎
當自己係判官
你屌香港人無用
唔係香港人唔想犧牲
而係所有人類活係香港嘅話大部份都唔會用命換政制改變
呢個係人性
如果你覺得其他地方其他民族特別優秀先抗爭成功,香港失敗係香港人廢
咁你唔適諗香港點抗爭
因為你連人類都未了解
咁的,其實你邊度人?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞