大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
緬甸人嘅對手係緬甸政府
香港人嘅對手唔係香港政府
你搞錯左,唔係未準備,係大部人都無打算過犧牲
講咁L多做乜膠,係人都知啦。頂唔順就走囉,你唔係咁都唔捨得走呀!
繼續修文習武賺錢
要推算嘅話 有大型抗爭都係得返今年
因為一年後就有實名電話卡
之後就無得再用電話send message

最後得返裝作順民隱藏暴民身份
記住憤怒同已逝世嘅手足信念
無人知幾時同有無機會再爆發
但只可以不斷默默做 主動搵時機
唔搵機會都好 一定要裝備好自己
Top 10? Really ?
六四都犧牲左好多人
但係結果係點大家有眼睇
中共根本唔當人命係一回事
生又係輸 死又係輸
係睇你點簡姐
香港人係果隻 抽水抗爭運動
會扣血既 即縮收聲在心中
食黃店 抽水 fb ig liked forwarded
其實講撚完未 日經post
同埋係事實就咪講出黎
唔明,成日話要攬炒,咁帶資金人材離開都係個最直接既方法
點解而家仲有人屌?唔係兩邊都可以照做?點解講到走既好似係支共人殺左我地咁?
因為好多香港人無信心連登唔會出賣佢地。
老實講,的確係

所以有得走就走
你悶唔悶?
收成期既移民
冇料/冇錢但有份工既做港豬
真正咩都冇, 輸得起既後生先敢上前線

其實同大陸一樣, 有錢有腦既走哂得番d文盲粉蛆係度, 旨意佢地起義真係得啖笑, 當人飲飽食足就會開始諗是非對錯, 所以中共只會比一千食唔飽既月薪佢地吊住條命. 除非佢地窮到反又死唔反又死
三分一,但罷唔到工
呢啲post真係好仆街
屌人冇犧牲精神
但冇話犧牲就大機會得
即係白犧牲
人地唔想白犧牲,就屌人廢
香港中老年人主流太有錢,物質豐富條命就矝貴d,有咩事最多咪走佬去英聯邦國家
香港年輕人無資本但年輕高學歷就係最大本錢,西方國家一樣會收

緬甸人係無得走無退路,輸左係真係會死

情況唔同唔係話怪香港人,唔好妄想可以有一日好似南韓台灣突然之間就民主化,當年對手可能只係軍政府,仲要有美國睇場,今日你對手係中共
我贏咗好多錢
個標題應該係: 大多數香港人未準備好犧牲自己
其實最緊要係武警、軍隊呢種紀律部隊
冇太空卡就唔識抗爭
大佬呀 好心唔好咁癲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞