大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
所言甚是 要掉飯碗 經濟崩潰 才能破斧沉舟
最慘係講事實出黎俾人俾人話係5毛/消極L
犧牲嚟做乜鳩?夠鐘食葯打科興
我就話放長雙眼睇
做自己做到嘅事
唔好要求埋同路人應該點
煩過閪
但有無逼到佢地呢個地步?
好多人以為轉signal就叫抗爭食個黃店就英雄
一唔同意見就五毛,咪就係你啲啲傻西搞到成場運動比對家打到傻
勇武嚟都無用,而家無外力比你借而家勇變64機會高
trump做總統都仲有dd希望,係dd因為我覺得充其量做得最絕都係多個理由經濟金融搞大陸,唔會實際武介。就算打都係打台灣優先過香港N倍

你睇大陸而家根本唔介意將香港變香港市,由外資走中資大力進駐香港。而家大手做係因為china joe做總統,點整頓香港都唔會大動作搞大陸
有家屬出過聲?咪咁多性幻想,每日都有人死嫁啦,無人報姐
咁你打算幾時去犧牲?
之後就有班傻西話畫面好靚,話等美國救
香港人革命難以成功,除左有錢,可能同個「基因」有關,香港開埠到而家,除左大陸閉關自守個幾十年,香港被迫發展自己的工業,百幾年來主要係做中介,成個城市都係經紀佬「命格」,經紀佬最叻係吹水,妥協,走精面,遇到「大件事」講就講到到好大,實際上係無「拋頭顱,灑熱血,打死罷就」的革命精神,激情都係得一時,講就七情上面,豪情蓋天,聞到陣?味就謀定後路,走都走唔切,留低既都預左同當權者「妥協」。犧牲????計算自己的得失就會。
香港人肯勒緊褲頭,「為國為民為公義」,迫使當權者讓步的政治運動,要數到192x年的持續左年幾的省港大罷工了,以後的都無咁既韌力
可以話好彩無,不過實際上都無咩可能有
罷工都攪唔成呀,犠牲......
唔好睇少華人做狗既功力
忍,忍到比人喂屎都可以忍
忍到老母比人都斬開一舊舊煮成肉丸叫佢食都仲可以忍
feel 到,同嗰班鬧過交添
不過唔點名啦
佢地講野會加埋啲冷嘲熱諷
例如 xxxxxx
真係好撚剋人憎
唔好話我放負 但依家已經唔啱timing 倒不如裝備自己等下一次時機 雖然唔知幾時 可能會好耐 但推翻一個政權從來都係要經歷三翻四次既失敗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞