大多數香港人未準備好犧牲

624 回覆
1034 Like 162 Dislike
佢的確係5毛
但係今次都冇講錯
而家啲人擺明係接受唔到自己都要上前線

唔緊要ge,而家呢段時間比足大家操好自己
坦白講,香港要革命成功後有未來係真係要外國勢力照(咁當然要有利益吸引先得,但呢樣野容後講)
否則即使支爆,中共仆左街,唔通你以為支那既普通人民又係善男信女,會唔攻過黎香港強佔+搶掠?淨廣東人口都以億計。
罷工唔成功同埋政府帶頭攬炒好似變左連登仔面對抗爭失敗既落台階
宜家搞緊革命 唔係變革
革命係由下而上既改變
接受唔到死亡
就真係唔好搞講真
咩流唔流血係當權者話事
just like bull shit
每個國家民主化唔係求翻嚟
係用人命同流血打返嚟
五毛講同普通人講嘅目的唔同
係咪唔記得香港死咗幾多人?

掉落街個啲冇上報唔代表冇人犧牲

唔好成日覺得香港人冇付出,世上所有革命都只係少數人嘅付出,咪下下將自己友講到好廢好錫身

人比人比死人
所以成日話香港無決心所以brabrabra根本就係精神病 天鵝絨革命血都唔洗點流tim
其實係...

樓主話大多數未準備好犧牲
我想講大多數係豬, 唔係唔支持民主, 但根本就係唔睇新聞, 唔知點解佢地可以活得好似局外人咁, 除左申請BNO有醒過之外都冇發生任何野咁
咁你copy翻段野再講多次咯
你都未至於係五毛掛
當初香港人肯罷工...
當初香港人肯犧牲...
當初香港人肯全民勇武...
連登仔就係睇得漫畫太多, 諗野不切實際
依家就搵野瀨
普遍連登仔就係你咁非黑即白
所有過程變得毫無討論價值
抗爭都要一步到位

我都認同罷工唔代表對家會投降識驚
香港人連罷工都做唔到團結一致又點有下一步
同支那呢喲生番地方比梗係啦
最低限度要中囯民不聊生,香港人先多少少機會
如果只係香港民不聊生係冇作用
港人要返工,仲要供樓,你踩港?
繼續打啦總有一日會贏
所以咪叫你反駁囉 唔係就咁留低一句5毛就完
話咩移民留返條命同佢地鬥長命,笑唔撚笑死人。
又要怕死又要攞光環
你試下時光倒流返去二戰同蘇聯人同中國人講,要留返有用之軀,要同納粹日本仔鬥長命啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞