2021年9月樓市CCL160點 樓市大瀉賭局!!! 韓林兒 VS cd-rom專用

866 回覆
160 Like 4 Dislike
平時白色字都會睇下
一望到用cctoy顏色大字內容, 好反感完全唔想睇skip左
Cc台質素不意外
cctai係咁..佢地次次都將少少野都過份解讀,無限放大黎分析,去達致佢地想要既結論
永遠都係draw左conclusion先去夾硬去分析黎砌返個conclusion出黎,結果就如你所見估乜錯乜,次次都錯判形勢
淨係由社運既走向,以為疫情收中國皮,去到美國大選都見得夠多果班小朋友既所謂分析係幾咁不堪一擊
五顏綠色睇到眼都花 顏色係用嚟注明重點 唔會成篇文都小畫家咁玩 佢小學老師見到佢嘅po文真係嘔血

想睇吓有用資訊同其他巴絲見解 都比佢洗版洗到睇唔到

乜柒新聞都話同樓市有關 不如貼Elon Musk開始火星計劃 全地球移民火星 推塌香港樓市
睇左原post
雖然支持樓主立場
但一開始話捐公益金/無國界
希望巴打明白我用心良苦
食花生樓明
你反正都會走數
捐邊都無用
𨳒你老母,你老母咁辛苦做雞賺錢比你交寬頻,你就出埋啲咁嘅濕鳩post? 你有冇悔意?
國安法掀知名學者出走潮 港大微生物學系地震
https://lih.kg/2430374

呢班學者每人都應該揸住至少幾千萬樓掛,你估佢哋會:

1,增持物業

2,減持物業,定係

3,信政府、做港豬,乜都唔驚,繼續觀望?
真係低能 咩都聯繫到樓爆 呢d教授你以為全香港有成萬個? 仲有邊個話你聽讀書叻做到教授級就投資一定叻睇樓市一定準

弱智嚟講你都世界級 其實你已經柒左 大瀉10%再對賭1000蚊已經孔子都幫你拆唔到 建議你返番去cc台圍爐 一陣睇多兩睇樓台比人串到一棟都冇 擔心你做傻事
LM
介紹返房屋台 賴皮狗貼樣男神 波子718 接班人 = J.S.Park
https://lih.kg/2428651
介紹返

[尋人] 呢個人佢話自己係財經台好出名, 請問有冇人識佢?
https://lih.kg/2429004

可能有人記得=好出名
唔怪得開局用 或
真係蠢唔係扮
華爾街日報:香港與中國城市無異 被剔出「經濟自由度評級」
https://lih.kg/2432055
今日發生咁多事,我對自己已失晒信心,睇嚟香港未來會超穩定,樓市一定gogogo,你哋贏硬啦
你移唔移民?
香港咁好仲移嚟做乜?樓市gogogo,我媽咪即刻封盤唔賣樓添
我見你之前出POST話死都唔移,同香港共存亡,純粹問下,你唔答/鳩答就算,無咩所謂
生於斯、長於斯、死於斯,咁囉
純粹傾下計,你話你媽咪賣樓移民?
咁你自己係香港?自己租屋住?
我知你想問乜,你想話租樓唔抵嗰啲理論,係咪?其實你嘅諗法係過時嘅。舉例,我媽咪千五萬嘅樓,如果劈價賣一千萬,咁我媽咪攞五百萬去英國,留五百萬畀我,跟住我用呢筆錢買啲風險較低較保本嘅債券、基金等等,每月應可有二萬左右利息(暫且唔考慮嗰啲債券、基金會升值),假設我一人喺將軍澳租番個細單位,一萬五已經有唔少選擇,仲可以剩番五千蚊儲蓄。而我媽咪攞五百萬去英國,加埋強姦金及其他儲蓄、投資,應該亦可過唔錯嘅退休生活。

而家已非樓價只升不跌嘅時代,賣咗樓反而海闊天空,有乜風吹草動,債券、基金可以即刻變現走佬,將來樓價大跌,而香港又不致絕望,又可低位入番,點諗都係贏到最後嘅策略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞