2021年9月樓市CCL160點 樓市大瀉賭局!!! 韓林兒 VS cd-rom專用

866 回覆
160 Like 4 Dislike
呢個易搞D,你有冇銀行信可以佐證?
笑死
你真係痴撚線,cd-rom好心同你辯論,你就笑柒人哋個名,玩埋啲低質攻擊,而家俾人撚到閪冧就發爛渣,想扮黃撻612朵去遮醜又俾人撚多一棍,你有幾撚高質,大家有眼見。。。賭定唔賭阿?呢啲嘢唔洗問媽咪下嘛
做咩改rules呀,話咗我我揸緊乜唔需要你擔心。
頂你 5千蚊咁大條數點樣唔問媽咪呀
痴老母住要攞其實都唔難嘅
不如一齊貼份mortage正約 敢唔敢?
話人低質

上個po一班巴絲認真答你 拎曬數據做分析 你就係到派膠 其實你知唔知個醜字點寫

綁好安全帶,嚟緊幾個月樓價會大瀉
https://lih.kg/svHFhkX
等睇傳心師作故
咁快又避喇?
貼唔出者捐$1000去黃圈喎
咁得閒又無所用心語言無味不學無術,睇怕你都係下文嗰種廢老,或者即將變成嗰種廢老嘅廢中。條新聞嘅時間係2018,而家呢類廢老嘅數字睇怕又增加咗好多

9萬名有樓長者墮貧窮線

本報訊】最新貧窮報告指,全港約有9萬名持有沒有按揭及借貸的自置居所的貧窮長者,被界定為「收入貧窮、但有一定價值的物業」,佔貧窮長者約四分之一。整體而言,2017年長者人口比例持續攀升至16.3%,約111.6萬人,當中共有49.5萬長者活於貧窮線以下,較前年增加1.7萬人。政策介入後,長者貧窮率比前年下跌1.1個百分點,但仍有34萬老人無法脫貧。

針對長者貧窮,港府分別於去年放寬申領長者生活津貼資產上限,並於今年6月實施高額長者生活津貼,追溯期至去年5月,勞福局局長羅致光曾預計,高額長生津可令長者貧窮人口減少2%,現距離目標仍差0.9個百分點。張建宗指,數據反映就業有助脫貧,認為很多「少老」,即59-65歲人士都願意繼續工作,兩元乘車優惠有助鼓勵長者就業。

本身是長者安居協會創會總幹事的扶貧委員會前委員馬錦華認為,長者競爭力有限、就業機會不多,即使受僱亦只及入息中位四成,長遠需要僱主在設施、器具和系統等工作環境上配合。

政府雖有措施鼓勵長者分租房屋,賺取租金提升生活,但馬錦華認為港人普遍不喜歡與陌生人共住,反應不如預期。他稱,可參考荷蘭長者與大學生共住的做法,「值得諗諗,兩班人有住屋需要的人一齊住,解決照顧問題」。

對於逆按揭措施,馬錦華認為只屬財務選擇,不是社會服務,不應與退休安老混為一談。
■記者曾偉龍

https://hk.appledaily.com/local/20181120/QN3TTTGSFDFPZMZ6BBJYVPBWDY/

文盲撚下次寫好少少嘛
有就唔使驚啦
你好驚咩? 要避? 貼唔出咩?
洗乜睇吖,你自己咪大大條廢青係度顯緊世囉,問左媽咪未姐
撚埋條痴老母住嘅傻淡先
一路睇一路笑
唔好以笑遮醜啦
你貼唔出咩? 要避到咁肉酸
一齊貼,貼唔出者捐$1000去黃圈
打左十幾版文盲呢個term 俾人抖下,佢唔攰我都睇到攰
一早寫及咪好
文盲撚
淨係見到你不停避啫
有嘅貼出黎難咩?
$1000都走數?
乜612要咁肉酸跑數?
就下你,我貼mortgage正約先,之後20分鐘內到你貼

貼唔出者捐hk$1000去黃圈

一句講晒,受唔受?

又避你就縮返入你老母個閪啦垃圾
黃圈好唔掂?
咁樣跑數
早講嘛,等我買盒35thx幫下手
受唔受挑都唔敢答?
不如你貼盒35thx 或抗爭書黎睇下
貼唔到捐黃圈1000
明晒,睇你避得咁肉酸,大家知咩事啦
同波子718鬥貼樣一樣咁濕鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞