[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#60

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
暫時應該得taobao 有得買 見d人收左貨評價都唔錯
肯換 不過有貨再通知
香港長期冇貨果時
大陸大把貨, 好多EPC果邊D人都係上大陸買
依家香港忽然大貨返
但好多人都係買中次貨
好難令人覺得唔係大陸將D次貨過俾香港
冇得即場試
有得試 不過冇認真聞睇唔到
LG good? 睇中29‘
其實vg289q 會唔會係貨尾,之後只出vg2891a
題外話,如果想出3個mon做文書嘢,係咪要買個外置顯示卡先做到?
隻野taobao 都賣7千人仔
香港洗唔洗過萬
點解要用外置顯示卡?laptop?

新個d laptop 通常都出到兩個mon 再加埋本身個mon 就三個
好撚7........買左隻Asus pa248qv, 諗住電腦+PS用,我知係1920 x 1200,見到有得set full or Overscan,咁就以為可以正常點對點出1080 for PS,點知係會拉長......點都搞唔到去1080個size
但係用iPhone to hdmi佢又可以1080,究竟係點判斷會拉長.....
mon set返16:9
Mon只有"全螢幕、4:3 或 OverScan",無得比我16:9,無辦法下睇黎唯有賣番出去,好蝕仲唔知有無人會收
Thanks巴打
本身想用黎駁ps4+switch+pc 仲要有喇叭
爬完文睇黎係EW2480同EW2780最好 平靚正仲有無咩好推介
試下 ps set 1080p 唔好 auto
請問u3421we 同p3421w 差得遠唔遠?
2k 21:9 ultra wide usb type c 仲有無其他更抵玩?
都set過,都係唔得,即使我電腦方面同樣set 1080p,佢都係會拉長.......
我已經決定賣左去......睇黎係搞唔到

如果呢度有人有興趣,打個75折比求收留,琴日買
用tb3 th3可以串起哂啲mon
用tb3 tb3可以串起哂啲mon
vg289q1a 到左
好perfect
以前用27' fullhd 升級到28' 4k 終於見到唔到d pixel
係個stand 比較大, 一轉左用vesa mount 就爽晒
又唔駛用外置火牛

未買vg289q 既話, 等呢部新野好過
邊到買?
遊戲開1440p會唔會blur?
巴打經amazon買?定香港舖有得訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞