[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#60

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實多左果2個USD真係冇乜用
係怕面板, 調色果D有唔同姐
水漬要用力抹

魚鱗布加水用力捽先抹得甩
想請問有冇人知Macbook連左U2720Q點解睇唔到Netflix HDR個logo?
用緊跟mon條type c線連 其實係咪一定要用DP or HDMI?
唔係轉miniled咩
mini led bl隨時貴一倍以上
想問下
用m1 macbook/mac mini
係咪要點處理先output到hdr 去hdr mon到?
巴打們點隻gigabyte g34wqc多數for睇戲,輕度打機玩下垃圾game例如lol咁
顯示卡係1660ti
又話要4K嘅?
變得咁快?
4K有啲唔現實,我又要大mon+4k得4000筆直應該買唔到

btw巴打呢隻點睇?
另外想問埋其實2K同4K肉眼上差別大唔大
EW3270U幫到你
我覺得分別好大
利申 畫質黨
想問下係咪唔洗轉電壓?
唔熟mac
今晚幫你google下
巴打你呢隻睇落都唔錯 只不過giga嗰隻暫時係我搵到最fit我要求嘅又curved mon又成34寸
如果1660ti行得到嘅我諗住就要嗰部 除非你地話有啲咩大問題你點睇

使用習慣係輕度打機不求推到有144hz畫面出嚟 多數睇下戲做下功課咁
打機都可以嘅 唔算有拖影
睇netflix就一般 唔支援2K 得1080P
少打機就唔好揀了
知唔知 2021 同上年個版有咩分別
一般使用都ok?因為我依家用緊Acer ha230都覺正正常常 打機完sem應該會多返啲
主要係提升對比度 黑位 同HDR
vg289a賣2999係咪加左價

定賣斷市之前已經做緊最平2999?

咁打機個效果係唔錯嘅 可以去馬
畀埋個osd setting你啦
唔使
唔該巴打不過我啱啱爬文睇到giga啲qc差會自爆但係又有人話係曲面通病 依家唔知點好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞