[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#60

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
雖然pg35vq已經唔差
但真正唔漏要self-lit的OLED/micro led先得
我個AW3821DW 用 Ergotron HX
其實我覺得用LX 都夠力,同埋LX 個靈活度大啲。
但如果你遲啲會想用啲Samsung Odyssey G9 或者 LG CX48 個啲嘅話就一定推薦買HX 會一勞永逸。

個Mon Test 過就基本上冇Dead Pixel 問題
但漏光問題IPS 點都避免唔到,但問題不大。

攞嚟玩啲3A大作就好正,有個沉浸感覺,好震撼
但要玩啲競技射擊遊戲就一定要用返TN 240Hz
中田demo mon特價出清
價表thanks
而家大把IPS有240
TN色水屎到睇壞眼
同問

技嘉g34wqc
有冇用家評價
苦等幾個月既vg 289q聽日終於有貨
真係有喇?訂咗邊間呀?
2000fun 今日番貨
想問下有冇巴打知vg 289q 較到最低有幾高
張枱有個櫃係上面頂住唔知放唔放得入
上網剩係搵到555.2mm唔知係咪最低
官網有寫 405.2
Phys. Dimension with Stand (W x H x D) : 639.5 x (405.2~555.2) x 233.4 mm
~41cm咁上下
PA32UCX
PA32UCX-P
89%REC.2020

1000nits 10bit基本野
如果budget大約1萬蚊

應該係揀低d nits 定 低d色域覆蓋
PA32UC
1000nits 10bit 85%REC.2020

lm等有折扣

點解hdr好似冇乜人討論?
進步咁慢
1萬你只夠買PA32UC
PA32UCX 16K
PA32UCX-PK 25K
係呀
我之前問你的
lm +記低佢姐
PA32UCX 可以CAL HDR
https://www.asus.com/support/FAQ/1043733/

PA32UC只能用SDR模式cal完個ICC套落HDR
想問 LG 27ul500定27GL830 好D? For ps5/xbox series s
27UL500
我部PA32UC CAL完
HDR更加靚
點解? 因為4k? 同埋想問 lg 27GL850 同 27GL830 比多左兩個usb 3.0 port 是用尼做什麼的?
等降價
I/O Ports
Thunderbolt 3 x 2
DisplayPort 1.2 x 1
HDMI(v2.0) x 4
USB Hub : Yes(4 ports USB 3.0)

未用過有io ports嘅mon
想問下用佢d ports d數據點傳落電腦到?
有條USB線要駁電腦
1皮應該降盡左
啱啱出個陣賣2萬

LG部32UL950差咁多都賣緊1皮
唔該晒巴打
夠位擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞