菲林機問答區 2 (集思廣益)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係好見有呢啲course ,想要張沙紙
我之前有朋友上過沖黑白, 好似都無沙紙架喎......
請問有冇名或link
好幾年前了
我都忘記左 但我應該係用黑白菲林沖曬咁上下KEYWOARD 去搵
好似800 定1000 仲上好多堂下
好我再搵搵
咁又點咁唔代表巨東無問題
起碼唔洗受氣先
邊隻眼見到我話巨東冇問題
巨東出晒名冇交帶 scan質素奇差

我係話“沖”嘅話
你攞去彩圖麗 最後“沖”個個都係巨東
Diu 仲以為巨東係數一數二
ecn2香港少人做
佢攬撚晒嚟做姐
質素唔好
Ecn唔彩圖唔巨東,仲可以去邊?
CFP+自己scan
彩六係咪colour six?我地自己拎去得唔得架?彩六有無負價?
電影菲林邊間沖好?見樓上話筒菲林比mt沖衰咗,但又無邊幾間會沖電影菲林
cfp
有無響呢間既悲慘經歷架?若果無又可以一戰
聽返黎都係有水漬,scan鳩囉
不過時間價錢同服務都好過mt
好似係得佢有scan to tiff,後製會有著數d?都有可取之處
入咗電,慢快門都正常,係125打上個d聽唔出
不過嗰反光鏡又跳出跳入唔識返落黎,整呢個會唔會好貴?
如果我試一卷菲林,係買ISO 200定400比較好?
諗住先試一卷貴dd無所謂,長玩買得多先去個d地方買
沖上網爬文好似揾彩圖麗無乜伏?大慨幾錢卷?包唔包scan file比你?
好多問題,多謝解答
買筒未過期嘅富士C200 就得啦

不過反光板呢度可能惡搞啲喎
整一整你諗住三百左右

沖/scan 等其他巴打介紹下
終於入手左Pentax 6x7
我上網睇過Pentax D機連鏡最平都過千7?
咁3百當買部k2連鏡都抵嘅好過做水魚
同埋換海綿係咪自己搞就得,定係整反光板個陣唔貴就叫佢整埋算
咁巴打你用開邊間,沖加scan幾錢?
見有舖頭 冇測光既既sp 加55.8大姑媽 1k鬆d
唔係話好平 我覺得都合理既(如果冇暗病)
如果你Y拍 ebay 有仲平既
頭先再撚完部機,發現係我on9, 原來有個制上咗鎖,就會令到㩒完快門就lock住咗反光板唔落黎
聽日出去試埋筒菲林就知部機有冇得長玩
GL690係咪好重
晒相嘅話有邊間質素好
平時沖就去開金鈿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞