【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
變面變得咁快
就算真都覺得佢地扮慘喇
合約精神 殺佢訂邊忽會對唔住良心
同佢講,自己都係因為失業冇錢先賣樓,如果還俾你就一家大細唔掂,而家一係你唔掂,一係我唔掂。
驚咩? 兇返佢,呢D人一定斯善怕惡
退係人情唔退係道理
香港人真係好撚閪
不過我覺得如果退 對方一定仲會煩鳩住
目的就係想你退晒
你一縮就預左會俾人纏住
對男女呢個時候開始變臉,語氣開始差,話咩做人最緊要有良心、有啲陰質錢袋咗會有報應、你有個女咁細個你都想教佢做好人

把口咁衰,退佢老味
叫你個fd同agent講聲先再報狗備案

好聲好氣都可能退返啲
你個fd又無話一定唔退就擺埋人哋個女出嚟
雖然無講啲咩
但正常人都會驚出事
我都覺唔洗要晒嘅
可退一半 或自己衡量價錢
一早講左誠哥唔係好人

平時比返2舊醫護就幫自己洗名聲

賺既都係陰質錢

做大自己名聲,最驚都係共產黨,等共狗唔敢搞佢
on9仔 想拎番錢仲敢兇人
我係你就俾返佢,雖然對男女仆街,但肯定會有手尾跟,仲恐嚇埋你個女,收左你都唔安樂
你都算好
我會問下佢黃定藍
黃就退返25%算
藍就byebye仲提佢記得幫我比埋aa同律師費
頂多退一半
殺訂!如果係賣樓個個突然唔賣,係咪唔洗賠雙先
正常黎講係唔使比返佢地
但今時今日香港仲正唔正常?自己諗啦
正常劇本:你殺完訂,佢搞你屋企人,你報警,佢地驚坐監知難而退,你80萬袋袋平安比個女做教育基金
以上劇本今時今日真係仲可以咁順利?
諗下而家香港咩環境先
呢個咪就係毀約要bear 個cost 囉
簽得就預左承受風險 (買賣雙方都係)

如果唔係我同呀豬呀狗簽contract 都唔駛take risk
仲簽contract 把托?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞