【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
你咁撚怕事 想俾人恰成世無所謂 但都唔好教人好似你咁廢呀

道理同情感都係樓主個friend贏哂
道理絕對係當事人個邊 情感上個當事人亦都處理得好好 一直話交aa處理 係個買家自己見即時拎唔返錢所以恐嚇人喎
就連買家失業 都唔柒係當事人問題

你乜柒都無撚做錯既情況下俾人恐嚇 點解仲要俾錢人 都痴撚線 你做人有冇咁廢呀
on99
商業社會下下唔跟合約唔使做任何買賣架啦咁如果成交到但將來層樓升既話使唔使分返啲比樓主呀
買得800嘅樓,應該有返咁上下收入...

會唔會真係好似其他Ching 咁講睇中第2個盤?
原本買家係傻仔, 你(fd)退訂既話, 變左你係傻仔,
個客睇中第二個單位你又唔知, 同個經紀聯手揾你笨你又唔知,
個客睇啱簽晒約你又唔殺訂, 個經紀見你做得一次, 下次又會再揾你笨 !
咁多人話好聲好氣就退
乜連登咁多人開善堂
咩聲氣都唔退啦下話
玩唔起學人買樓
失業+80萬攬住你死都得
喺賣家單位門口出面等?
咁得閒真係似失業喎
應該唔多,但唔少, 所以佢先睇下有冇希望, 先再決定簽唔簽新約
如果佢有俾人炒嘅證明,我會扣返aa同律師費俾返佢,有時易地而處,呢啲錢賺到都唔安樂啦
都on99既
買樓之前冇諗消楚先決定咩
買家要為自己決定負責

一蚊都唔會俾
呢個咪訂金既用途囉
無好好考慮清楚環境同情況
係都要趕上車
出左事自己承擔後果好正常啦
殺訂好合情合理
未聽過會有人比返訂金佢囉.....
因為對男女提到佢個女(應該係睇樓時見過佢一家)
佢話冇買家聯絡電話,冇話過冇見過買家
緊係殺訂,賣家都可能俾佢搞到換唔到樓要陪訂俾人
睇樓時成家人被買家見過哂
咁你有簽約架麻
冇人逼買家簽架

關良知乜事
唔變臉凶人既話都可以考慮下
退返10萬打發佢地走啦
一齊回歸封建時代
殺訂係道理,你回水係人情。樓主自己決定。
直程係石器時代
其實都有少少擔心發窮惡,但退得返啲訂比佢,好肯定哩兩個仆街第時會再出嚟害人…
簽約既時候已經有必買必賣clause,而家係佢地breach,唔好心軟
我個friend住單幢式大廈,對男女喺Lobby門外等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞