【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
依個年代仲做大愛撚?!
幫買家申請破產同搵社工咪得

輸打贏要咁無恥
咁如果樓換樓, 可唔可以同新樓賣家講, 我比人殺訂買唔倒你個層, 你都唔好殺我訂啦

In most cases, buyer’s deposit will be the first thing they’ll lose, if and when they don’t follow through with the agreed upon transaction. The seller will retain the deposit if the contract stated that they would have the right once the potential buyer failed to meet the specific terms.

There are even more severe consequences that could befall the prospective buyer if they break the rules of their contract, which can include a hefty lawsuit brought down by the seller. In many cases, the would-be buyer can be held liable for the difference in price after the seller manages to sell their home to someone else.
你話繼續死死氣求嘅話我可能退返訂
不過依家玩變臉嘅話就諗都唔洗諗殺訂
佢敢玩野就報警
唔係指國安法

縱火,刑毀,使用暴力,呢d一直以黎都係刑事係常識,市民有義務遵守唔好犯法,所以黃絲違法達義就岩?

買家有失業有困難想從合約以外解決,你地就話人違反合約精神唔撚岩
黃絲唔滿意政府,就話係暴政所以犯法係岩
袋袋平安
殺訂賺錢啦, 佢地自己on9, 怪邊個啫
經濟差炒人你仲夠膽買樓? 好撚野
做錯事係要d 代價, 唔係下次又係咁
依樣真 一係唔退 一係退晒
你退少兩千佢都唔會多謝你
黃既都唔撚包容
而家講緊恐嚇巴打一家 仲要係巴打屋企樓下截人
巴打淨係交返俾經紀處理已經好大量
人講你就信
唔退
呢個真,所以退返一半,係幾好既選擇

做哂好人,又食左40萬佢地又唔會搞9你
好得閒咩
最搞笑係話趕到人地上絕路 人地會點對你

屌咩 個80萬係佢積蓄黎渣
佢地最多依家戶口咪得返幾皮野

無左咪搵過囉
咁佢條女係唔係逄135 幫你出火
唔係做咩比2萬佢
退你老尾!
諗住兇鳩人就慳返 80 萬唔使比

黑社會咩
咁既態度,本身都唔係好人啦
平時一定好西,為左80萬先試下做戲
更係1蚊都唔退,
人格衰,幾慘都係抵撚死
唔通林鄭突然輸身家你就會比錢佢可憐佢?
因為係有人夾硬推惡法毀約在先,合約已經失效
每次連登買賣樓Po都大開眼界

之前黃馮就屌人點解用律師樓唔自己交易

今次就屌人殺訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞