【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
CLS 簽哂合約架嘛
樓下看更比佢上去?
咁好無保障 買家隨時上去做乜都得
你在明 佢在暗
去求人變咗去兇人,條友都有病。
原本諗住俾返大半都變做唔會俾佢
點知佢遲下會唔會因為咁去拎把刀出嚟斬我?
俾我就一毫子都唔撚比。
出面大把公司簽左合約
另一方悔約違約毁約都要你賠
而家淨係殺你訂 唔洗你賠 仲唔講返聲多謝
咁驚比埋層樓佢好無
啱啊殺佢老母訂
屌你兩公婆一齊比人炒
老閪都唔閪信la
道理係可以唔退 對方都惡又係on9
一蚊都唔退 對方實煩你

所以呢啲一係退少少算 你又唔洗煩 佢又拎返少少
winwin
既然佢跟蹤到樓下,知你有個女
突然多咗80萬
唔買嘢比老婆同阿女比人睇都過意唔去啦
1. 帶錄音筆係身,佢恐嚇你有證據。

2. 殺訂再賣,睇下追唔追到差價。
80萬唔係細數 就算唔係真係失業(因其他原因唔想買)
人地有無話要傷害嗰細路女先?
咁大筆錢有情緒都可以理解嘅
如果喺我 三五萬點都要佢(俾嗰教訓佢哋)
btw 比係人情,唔比係道理
影大頭放上黎,連登仔會幫你出頭
錢照袋再報狗。屌你老母大鳩埋你喎依家
無啦啦袋 $80 萬, fat fat
佢地話自己失業咋喎, 會唔會係搵到層仲荀 d 樓
超市買嘢咩 話退就退
失業俾啲proof睇過先?
合約上唔退係道理 退只係人情
連登仔不嬲想睇人仆街
不過今次未肯定係樓主朋友定嗰兩公婆仆街咁解
大家都想快啲有戲睇
一定要...最好送多層比佢和解
合約精神係笑話
就算有良心都係比態度好嘅人
而唔係一秒變面話人陰質錢嘅人
大把人買新樓冇左個訂,佢地唔去發展商度發癲?

如果佢退返部分訂金已經係好好人

弱智就唔好學人買樓(雖然我都見過好多呢d白痴仔
抵啦 大佬呀 80萬既決定 即刻要人比答覆
買家都好明顯係啲唔用腦
唔諗後果既人 想做就做 要受啲教訓

如果我係樓主 初頭可能會心軟 不過兇我 重要搬埋我仔女出黎就冇情講 殺佢訂再搬新屋添呀

樓主一定要報狗先 發窮惡既人好危險
80萬照袋 有事報狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞