【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
屌,係唔係落完訂之後揾到第二間仲抵,所以扮可鄰想攞返訂,樓豬殺咗佢啲訂啦,佢俾得訂就唔係聽日就冇錢開飯嗰種啦
響你門口自殺會變兇宅

一啪兩散

利申:支持殺訂
本來扮慘都可以考慮下退少少
依家恐嚇唔報警對自己唔住
冇保安咩做咩放啲垃圾入嚟
講真 呢個時勢怪得邊個?

唔係唔買得,有閒錢咪買
要all in先得80萬就唔好入市喇
柒咗仲要兇人
人地點幫你
佢咁玩一定殺訂
同意,所以我話包容度大好多,唔等如有求必應
撻訂點會畀返錢佢 咁當初為乜要收佢訂金
80萬係5%?即係層樓1600萬?
殺完訂拿拿臨再賣啦
落訂唔買 怪得邊個? 唔好退返俾買家
呢種人你退幾多佢都會怨你,除非退哂
同買家講 : #退LLM
咁撚串梗係唔退
點串法?
應該跌左先有得追. 例如本身賣5球, 收50萬訂. 之後取消成交, 可以殺訂50萬. 之後你再賣得返4球, 就可以追返原本條友1球差價.

當年97誠哥都試過

【本報訊】除長和(001)旗下赫斯基或大戰中海油(883),長實(現已重組為長實地產.1113)以往亦堅持合約精神,對違約者堅持追討。如1997年亞洲金融風暴爆發後樓價暴跌,當時的熱炒屋苑天水圍嘉湖山莊等,便曾有大批苦主呼求長實寬容處理,但長和未有應允,更堅持向撻定買家追收差價,最長時間曾「追足八年」。

https://hk.appledaily.com/finance/20160428/5XONF7657DI3TR5K4M4XEA3NCQ/
咪係,免費打工一個月,老闆肯定唔炒住
投資涉及風險啊

佢由睇樓到簽約到過大訂都要時間架
2個咁大個人係呢個時勢都聞唔到公司會唔會裁員陣除
智力可能有啲問題
呢啲學費係要俾嘅

問返佢哋轉頭,業主依家都失業喇
唔想賣樓住驚無工作無地方住
佢肯唔肯唔收返個訂當無事先?
買定cam裝門口,報狗,唔好退
all in GME
大訂 ?
簽哂野必買切賣喎
仲要做到咁恐怖,唔殺佢訂都對唔住自己啦
好聲好氣都話有得諗
真係咁慘就唔洗兇人啦

咪信
咁嘅態度就殺佢訂
莊閒都唔撚識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞