【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
痴線咁都想R返
咁傲瀧果幾單撻大訂搵鄭家純都退得嫁啦
如果搞完一大餐, 樓價跌左80萬,又去揾邊個陪?
俾得80 萬首期點會得80 萬cash?
stamp duty 無得借,仲有裝修都要俾
所以唔會係等呢80 開飯
而家對方求我
唔係要就佢去佢樓下傾下話
所有手續照做先
退訂係之後兩個人傾姐

我自己唔想為左幾十萬搞到人地真係仆哂仆街姐
九成九,或者打算移民
比翻一🦟同偷笑
投資不嬲都涉及風險
乜依家啲人都可以咁樣賴地硬
你考試前都會溫書啦
自己買樓咁既人生大事 唔通之前就唔會做足功課
同銀行睇吓自己夠唔夠資格上會 或者之後點還筆錢
本來可以考慮,閪面? 照收,唔使傾
BTW,呢啲叫合約精神
樓主pin this
係啦,仲有70萬兩條友有手有腳點會唔夠使
咁殺得訂 答完
好人難做
1. 救助嘅好少會態度好 例如跌落海嗰時都唔會溫柔講"麻煩你救我一下呀"
2. 要自己check對方係咪真係有困難 定係玩鳩你
3. 幫到人但人哋唔會幫返你
買家故事無從判斷
如果大家誠懇 d 傾, 其實都唔係冇計傾
但去到嚇賣家呢步, 殺訂同報警係最直接方法
兼且正常都會預鬆一筆錢供樓,唔會攞哂全副身家俾訂金,邊會無飯食咁嚴重
是咪gme 孖左比人斬倉要填氹
70如果冇小朋友一年半載量地都夠用啦
初頭睇標題心諗比翻一半訂金咁,但係睇到後面啲説説咁難聽就算數。
咁真係可以唔洗理
態度好既咪退
攪到有bad feeling既就唔會退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞