【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
我會同管理處講依兩個人點入到黎
之後去報警
香港暫時都仲係尊重合約精神嘅地方
你自己撻訂人地已經有哂理由殺訂
由撻訂個刻開始 主動權已經係哂賣家個邊
莊閒都唔撚識分
佢地呢D真係ON9,人地都仲猶豫緊退唔退比人就咒人

1蚊都唔好比佢地啦
變臉果刻就已經唔使傾啦
求人都無d耐性三句唔埋就咁快變面
退條毛比佢
驚最多搬去酒店住一排
反正都預左賣
唔衡量風險學人買樓? 開善堂咩
心硬就80萬就袋硬既, 點知佢係咪想買第2個盤?
不過呢, 叫佢比D証明睇下囉, 80萬訂照殺, 不過問下佢, 佢有咩值錢野, 用70萬同佢買, 做儘啦, 要就要唔要巴就
10萬當茶錢
啲訂憑我實力殺,點解要退
知唔撚知乜嘢叫訂金㗎 無端端做咩要賣個人情俾你 仲要咁撚串咒人地 希望佢成世都買唔到樓
咁都要教?仲要大大聲同的保安分享賺左筆橫財,今年利是大封的!
袋 賣比下個買家 再追番佢差價
照殺 咪撚心軟呀 e d
可能個agent將個責任賴咗落樓主到,話樓主點都唔肯退,要追就揾樓主唔好煩佢 煩就係樓主,佣金agent就繼續收
殺訂
快快手放左佢
唔好比佢玩野
袋80萬
用8萬搵人「解決」你既問題
做人冇公關 食屎嘅啦
講緊對家
不了
打工仔儲80萬都好慘 幾年白做 咁就一世
樓主唔係等錢洗既話 建議比返啲人 大家開開心心

陣間人地兩個燒炭真係成世都唔安樂
殺訂
同佢講再騷擾賣家&屋企人就報警
申請法庭禁制令唔準再係範圍內出現
再用佢80萬告佢造成賣家精神上損失
變臉變得咁快,

個故事真定假都已經唔重要
e個情況除時要佢黃咪黃 紅就紅
灑鳩氣 有返合約精神 簽得即係預左
一蚊都唔退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞