【急】正在賣樓,個買家突然失業要求退返啲訂畀佢,你退唔退?

1001 回覆
1128 Like 99 Dislike
樓主pin this la
如果真係要供樓 咩工都要做 有撚得簡咩
唔追差價已經仁至義盡,下個月交吉,新樓都買埋租埋。 樓主個fd 可能損失仲大過80萬。
收左大訂果份叫正約 , 寫得好清楚會被追差價 唔係話取消就取消 應該問律師樓點處理。
利申:賣過一次 買過兩次
大訂應該係一成
層樓8球
如果佢唔凶9我 我諗我都會退番一半比佢既...
講返清楚先 而家賣家行使佢應有既權利
佢有錢交黎齊數既 賣家一樣照賣俾佢 無問題架
同埋你覺得個aa會唔會叫佢撻訂交晒兩家佣金
講到好似我一定要退返俾佢咁
無啦啦多80萬使 真係陰質錢嚟
你自己諗吓你俾人湯咗80萬 你知佢全家住邊
你腦裏面浮咗啲咩念頭出嚟?
啱架 尊重合約嘛
我真撐樓主朋友一個仙都唔好退
買架車玩吓仲好
無一球,因為你已經殺左50萬定,你可以額外追定金cover 唔到果part

你可以睇返S&P 有無必買必賣條款,多數臨約無,正約有
一蚊都咪撚比呀屌 你做人仲有冇尊嚴?
佢地咁講野同威脅你屋企人有咩分別 仲要侮辱埋你人格
你咁都退比佢地既話
你不如咪撚做人去做狗算

可能佢地唔記得左佢地係現實而唔係係波台
比佢地知道口臭係有代價
不過真係好慘
80萬, 再加AA佣 X 2 + 律師費
成100萬
簽埋S&P,有80萬袋今舖仲唔fat fat
殺訂啦

記住你個份佣金佢要俾埋
唔洗你俾
淨袋哂份大訂
呢個時間都重買樓, 自己攞黎賤, 潛條鳩毛退比佢啦
咪係
求人仲要黑面態度差
好聲好氣就都可以酌情扣少少退翻,但發爛咋就算了
本身都想退訂,但係屌你老母求人都咁撚惡,即殺你訂,再煩住哂就報狗
波台狗唔記得左自己唔係係連登
殺訂, 教精佢地下世小心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞