Storerooms到底有幾好賺?

1001 回覆
1535 Like 24 Dislike
Instagram
其實咪又跟番外國啲select shop 入貨
淘寶你買左野唔啱心水,評價屌柒件貨要佢退錢都得,佢仲驚過你

有完整交易系統啲淘寶唔用,毫無保障啲IG shop 就隔幾日就有柒頭中伏,怪得邊個
咁仆街,好唔尊重storerooms正pk
啲鬚好撚猥瑣
全家幅
但呢單個標本師都有詳細解釋過

(雖然無講過蝴蝶來源
有代理有獨家又點
純粹係包裝到有代理=政治正確
人哋咪又係平一半照淘寶上架賣
佢謀取暴利係不爭嘅事實

而家仲要spin去淘寶=劣品
忽略咗到底係咪獨家喱一點
明明個製作者都違約
而家就拖埋人落水做受害者

再講
黃店嚟講
就算佢唔係淘寶
係大陸入貨都唔洗講咁多啦

到底幫襯黃店嘅本意係乜
係咪一句生意難做
入淘寶貨就立即合理化
你話淘寶買料但香港製造
條氣都順啲

文青/港女/潮人錢一樣咁易賺
其實咪又係消費“文青”兩個字
係 可能造工好 設計靚過人
但都係暴利
講到億億聲嘅Art trade咪又係咁
要你講得出值錢喺邊都講唔出
不過art trade保值可以賺錢
文青嘢用嚟擺用嚟打飛機咁解
實質都係做生意啫

講到尾
香港濕鳩文青風氣真係要杜絕
做大咗咪又係無獨特性個個跟風
caption打到懶有故事性賣感情好撚嘔心
文化沙漠真係多得喱啲人唔少
我真係唔明有啲所謂「文青」嘅審美觀
作為一個鍾意買嘢嘅人,佢舖頭啲嘢真係好唔吸引。本身物件嘅質素都已經唔吸引,仲要勁貴....
呢個artist好撚慘
Storeroom: 憑自己實力入番嚟嘅貨 洗撚畀credit你
Aso.s0: 😦😦😦

依啲作品係人哋心血,唔係oem
作篇濕尻文 串柒柒 50蚊賣你500蚊 正
真,每次dm問佢哋嘢都好nice
太子附近有間賣舊嘢嘅舖頭叫store9yea都幾好
佢門口位仲有賣本地種植蔬菜,我覺得幾少有
幫襯過幾次,覺得算物有所值
店主每入一件嘢都會維修好確保無壞先賣
最撚憎啲舖食住班文青鍾意乜嘢就照擺出嚟賣俾人
寄賣渣上面話
完撚柒鳩閪認同你。

呢啲撚樣仲衰撚過藍店,嬲撚到震
淘寶hi
人地係夢想家,賣左個夢俾啲黃色文藝消費者

個夢叫做「本地黃店文青野好有品味,支那淘寶狗也不屌」

依家篤爆左人哋個夢,啲文青消費者嬲死你
你覺得應該跟成本賣?
定加20算當賺咗
利申 非打手 無買過任何嘢
見佢打個句抹煞左啲努力 真係以為件貨係佢自己整出黎
diu 原來係識緊作文 影相 包裝 入貨
有邊間店做生意唔係咁呀 都唔會markup 10倍啦
依家IG講既自家廠/設計師款=支那淘寶野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞