Storerooms到底有幾好賺?

1001 回覆
1535 Like 24 Dislike
市面好多選物店叫價好撚高
但選物店本來個定位就係賣埋佢選物嘅眼光?

我覺得屌佢冇寫明個創作者係抵屌
但佢賣離地價 一買一賣 冇問題
可能原創都唔介意比佢賺咁多
因為storerooms的確幫佢賺到exposure
而班深水埗文青都係貪買storerooms個名打卡姐

上面見到好多小朋友以為生意佬會有錢唔賺
真係有心搵靚嘢又想買平嘢就自己搵窿路啦
選物店根本就係為懶人開
食中間個差價以最簡單直接方式賣「靚嘢」
More please
啱呀 睇佢地story係人都會覺得係handmade
同盜取他人創意冇分別
啲post都冇講過係代理
最睇唔起佢係原作者面前扮可憐spin走重點,因為個店主上唔到連登,就係度生安白造鳩噏大南街禮義廉

左邊男店主?
重申多次 storerooms老細令人誤會係原創係大仆街
而Storerooms之外仲
有好多間大南文青選物店都賺到lamlam利
文青睇路啦
點解離婚嘅
叫佢印定揮春啦反正佢都印假poster
過時過節送下蛇齋餅糭又贏
好心啦 有曬證據 仲話係fake accounts推po
想spin去第二度? 唔好咁肉酸啦 文青店
果間乜尻midway
根本呢個垃圾地方就唔使去啦
賣淘寶貨兜個round又可以係獨家代理 食水深唔緊要 係啲消費者傻豬豬姐 又學到野
我逐個逐個inbox問價嘅人 同佢哋講淘寶4舊水人仔 有冇痴線西一齊嚟幫下手
樓主 pin呢個summary啦
啲人一入到黎咪見到
真係好撚肉酸,講咗好多次,店主驚到標屎,冇錢比租了上淘寶搵多幾轉啦,小心啲唔好俾人以圖搜圖到就得

好L痴線but
有heart g chi
只能話 懶得走去自己搵嘢買
就要預左有比人當水魚嘅風險

都唔排除有d食水冇咁深嘅
笑死
唔係以前點開到去上環
玩爛完上環宜家輪到大南街
有料!但係唔好一齊做啦一陣好多個人都重複咗就變咗騷擾人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞