[你問我答] 蘇格蘭生活5年 - 3

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
我用mechanical keyboard,以前用過apple keyboard但好易壞,而加應該有進步掛
我等緊hdmi 2.1既mon,4k 120/144,可以比埋ps5用
而加我用唔番60hz既mon,我覺得refresh rate > resolution
提外話 UK keyboard除左£ (pound sign)之外
仲有邊D常用character係US keyboard冇?
諗住帶香港個mechnical keyboard過去

最煩係@同"換左位
但其實所以野都可以用software去adjust番
想問嗰邊上網係咪會貴啲同埋慢啲
mapping 位唔同,會入錯密碼
其實都要逼自己轉,唔係返工都奇奇怪怪.....人人用UK.....自己用US
我唔係太鍾意英格蘭人個種做事態度,有得選擇....我會比較偏向美國....

大家又覺得,蘇格蘭人同英格蘭人係做人/文化/處事有咩分別?
想問下Paisley係咪好劣, 近Barshaw Park個邊會唔會好少少?
見個到D樓幾平
通常都帶keyboard番工,個個同事都會咁做,到keyboard好高要求
英格蘭人既做事態度啫係點??
我用緊150mbps,一個月27鎊,我覺得已經好夠快
我上個月買咗m1 mini AMAZON US免運費 150美金 好抵玩
只係美國插頭要轉插有D煩
咦我柒咗 - 我以為講緊projector...
頂,我以為你咁好彩見到amazon又出錯,150真係會買幾部
唔夠簡單直接,明明一句就到重點,係要唔講出口,要人估估下咁。
咁平....m1喎?
係我錯
咁呢個就差唔多,講野唔會太直接會有禮貌啲
或者我覺得,真係好重要好重要既事先會好直接,用主動句咁講出黎

長開暖氣?
多唔多講野唔做野,等人做。有冇口齒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞