[好似係第一個post] Mazda車主揮手區

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

品牌效應,同埋Mazda 5入面d科技好舊

就快停產
日本車書傳過下年出cx6 (5+2座位)

直上 CX9啦

應該好貴 同埋5米長 香港地泊實應該好辛苦
想問有冇巴打揸緊新果款mazda2,想知你地嘅評價

去馬
萬事得啲車唔差(日本車當中)

利申:fans

去馬

依家我揸緊屋企人11年mazda2,見到15年之後果款咁正諗住儲錢買,jazz同golf周街都係搞到冇意慾去揀

去馬

依家我揸緊屋企人11年mazda2,見到15年之後果款咁正諗住儲錢買,jazz同golf周街都係搞到冇意慾去揀

2月出facelift版,唔駛諗,去馬

去馬

2月出facelift版,唔駛諗,去馬

堅?
我黎緊等5月考完車都諗住出
基於筆直上唔到CX-3

Mazda 3 p牌求救
盞check engine light著左
偈油同溫度標check 左都正常咁即係咩問題

咩年份?
太多可能性
搵車房篤電腦睇下先知
新牌仔考量緊買架Mazda 6 2008-10年款,應該5-7萬左右,好似好抵玩!二手咁平,其實有無伏?

其實唔算平
7萬蚊可以買到3-4年車

Mazda 6 2008-10年款咩價錢先係抵買?
新牌仔考量緊買架Mazda 6 2008-10年款,應該5-7萬左右,好似好抵玩!二手咁平,其實有無伏?

其實唔算平
7萬蚊可以買到3-4年車

Mazda 6 2008-10年款咩價錢先係抵買?

太抵買咪又係要整,6皮以下已經平

咩年份?
太多可能性
搵車房篤電腦睇下先知

多數死sensor

我同你情況一樣
之前換咗O2 sensor
過一排又著返
跪求各大巴打,我有部2004年Mazda 3,個車機上面個芒仔只有燈但無顯示內容,可以點搞呀?

又唔想換車機,但無咗個顯示總係差咁啲,較冷氣要靠感覺。
想問下咁多位巴打,mazda 多唔多嘢要整,同埋維修價係咪貴過雙田??而家仲用緊cvt???
想問下咁多位巴打,mazda 多唔多嘢要整,同埋維修價係咪貴過雙田??而家仲用緊cvt???

1) 咩品牌都有人多野整有人少野整,真係好撞手神

2) 新車計零件成本同雙田差唔多,有時雙田仲貴

3) 咁多款得08-12 Mazda 3 1.5 用過CVT,其他全部齒輪波箱

3) 咁多款得08-12 Mazda 3 1.5 用過CVT,其他全部齒輪波箱

唔該巴打 問埋點睇08-10年嘅mazda6

果代M6有幾個spec
2008 四門sedan 2.0
2008 四門sedan 2.5
2009 五門sportback 2.5
2010 五門sportback 2.5頂級版(有bose)

油耗普通,五速波箱,pickup唔錯,cornering不過不失
玩款都ok
想問下cx5 黎緊會唔會轉款?
想問下cx5 黎緊會唔會轉款?

2月
你自己google下cx-5 2017...

可以上d台灣網站睇睇有咩通病
個邊好多人玩 Mazda
唔該晒咁多位巴打 仲想知係咪好多車房佬都係唔識整mazda

不學無術雙田車房,平比你都唔好入即走啦
黎緊想買17年mazda 3,但諗緊1500cc同2000cc係咪真係好大分別...1500cc的話係咪會唔夠力...

睇款行先,睇你想要sedan定hatchback
黎緊想買17年mazda 3,但諗緊1500cc同2000cc係咪真係好大分別...1500cc的話係咪會唔夠力...

睇款行先,睇你想要sedan定hatchback

同埋雖然係廢話,但梗係2000cc好飛d..

不學無術雙田車房,平比你都唔好入即走啦

有無車房推薦?我熟果間叫我唔好買Mazda,懷疑係佢唔識整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞