深水埗係全港最恐怖地區

548 回覆
265 Like 13 Dislike
有次夜晚自己一個喺行行下聽到掟玻璃樽聲,即跑
不過冇人同我say hi
仲有醫局街班道友

夜晚返屋企見過有道友伸個頭入垃圾桶訓著咗
或者口up up道友,好似喪屍咁
我都想快啲搬走

喺街成日見到佢地典癮
會行行吓忽然停低踎喺度
過馬路又亂衝燈,心諗咁都車佢唔死
通州街公園大把道友日光日白上電
黎緊海栢匯同南昌一號棺材房入伙就等食花生
萬幾蚊呎同道友做鄰居

買得起屋應該都有腦,自己選擇怪得邊個

到嗰陣時政府自然會識做嘢架啦
洗晒太平地 包保買樓班友 唔會見到啲唔應該出現嘅嘢
成日去深水埗酒吧飲酒
可能細細個住過 覺得冇咩特別
不能同意更多 夜媽媽行真係好恐怖 前排屋企樓下有女仔嗌救命 嚇到醒左

係咪汝州街 華園餐廳對面

大南街個邊
係超撚恐怖 男仔都驚何況女人 一眼關七 好多醉酒佬 道友

真係好得人驚 晚晚樓下都有痴線佬大嗌
一天黑秒變死城 有時夜左反屋企都人心惶惶
住南昌街果頭 時不時都旺角經太子行返屋企 沿途楓樹街公園都好多蝻聚集 由朝到晚都係 有時深夜大陸返落黎太子 再行返屋企 成條街都幾靜下
今年年頭因為功課需要,落咗深水埗兩晚(夜晚8-朝早6)
8點到10點南昌街休憩處會有班人“食飯”,而飯盒底係做緊其他嘢(數錢/交收),佢哋警覺性好高,一有其他人行近就食飯,冇就

10點開始黃金區域以外地方條街就會靜晒,得返班呀差士多同回收公司,欽州街有幾檔宵夜咁,北河街市政大廈附近有個夜墟,幾正嘅,整體都平靜嘅
同時條街會好多紅色光管著燈

1點後行幾條大路就算啦,石硤尾街同醫局街嗰頭就咪玩,乜撚都有咁濟,開片唔覺有,但係好撚多痴線佬同南亞仔

2-4就咪撚喺欽州街以東、大埔道、長沙灣道以外嘅地方做夜行動物,一地都係老鼠同垃圾
但係欽州街以西係另一個世界,青山道仲有好多嘢食

4點半開始會慢慢旺返,班妹下妹下會出嚟晨運,5點紅van已經倒到一地都係
啱呀!
今年年頭因為功課需要,落咗深水埗兩晚(夜晚8-朝早6)
8點到10點南昌街休憩處會有班人“食飯”,而飯盒底係做緊其他嘢(數錢/交收),佢哋警覺性好高,一有其他人行近就食飯,冇就

10點開始黃金區域以外地方條街就會靜晒,得返班呀差士多同回收公司,欽州街有幾檔宵夜咁,北河街市政大廈附近有個夜墟,幾正嘅,整體都平靜嘅
同時條街會好多紅色光管著燈

1點後行幾條大路就算啦,石硤尾街同醫局街嗰頭就咪玩,乜撚都有咁濟,開片唔覺有,但係好撚多痴線佬同南亞仔

2-4就咪撚喺欽州街以東、大埔道、長沙灣道以外嘅地方做夜行動物,一地都係老鼠同垃圾
但係欽州街以西係另一個世界,青山道仲有好多嘢食

4點半開始會慢慢旺返,班妹下妹下會出嚟晨運,5點紅van已經倒到一地都係

仲有,夜晚唔好行上欽州街行人天橋,地下好多丸/針頭,仲有好痴線嘅痴線佬
咁宇宙商場附近呢?
深水涉 石硤尾 葵芳
咁宇宙商場附近呢?

宇宙同美居一帶好和平下
有紅van等客,通霄茶記M記
係Neway同雀會會生產醉酒佬
聽講Shitty 都幾多學生租深水埗
有無住ssp巴絲 晚晚都聽到有架車響撚到仆街仲要次次都1兩點先出現

近邊個位置?

另外, 早幾個月係美居中心一帶, 晚晚凌晨都有個痴線佬係到大叫"屌你老母", 之後聽街坊講話好似轉左去元州邨個邊

住近元洲邨個邊
唔怪得間唔中聽到有個男人無啦啦大叫屌你老母同埋有踢閘聲啦
巴打知唔知佢咩來歷?
比佢嚇醒過幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞