深水埗係全港最恐怖地區

548 回覆
265 Like 13 Dislike
呢啲叫做亂中有序
住長沙灣荔枝角中間位,好安全,前面仲有元州村頂住
通州街個面極多南亞狗, 唔好去

咁癲

道友仲恐怖過南亞人

自膠原來quote錯咗
我係想quote道友衝入球場

屌你真係 嚇到立刻跑走

變咗閃避球場
有次係玉石市場嗰頭踩到針筒
好彩對鞋夠厚

其實都好似越嚟越多蝻
當然同重災區比仲差好遠
反而鼠患問題真係
東京街日光日白都有老鼠
幾乎有成貓咁大隻
有次係玉石市場嗰頭踩到針筒
好彩對鞋夠厚

一到夜晚
通街甲由
住過一年,夜晚返去係會緊張既,但未感覺到好危險既情況,係見到南亞人要瞻前顧後,返到屋企附近望下有無人跟尾咁

其實都好似越嚟越多蝻
當然同重災區比仲差好遠
反而鼠患問題真係
東京街日光日白都有老鼠
幾乎有成貓咁大隻

我再遠小小,昌華街,又冇你講嘅問題
不過搭車經過東京街真係有好多鼠
住過一年,夜晚返去係會緊張既,但未感覺到好危險既情況,係見到南亞人要瞻前顧後,返到屋企附近望下有無人跟尾咁

都令精神緊張啦
明明可以避免呢啲distress
有得揀真係唔好住嗰邊

其實都好似越嚟越多蝻
當然同重災區比仲差好遠
反而鼠患問題真係
東京街日光日白都有老鼠
幾乎有成貓咁大隻

我再遠小小,昌華街,又冇你講嘅問題
不過搭車經過東京街真係有好多鼠

咁應該好啲
東京街順寧道交界夜晚多老鼠到
四五隻喺度追逐

頂住
每次去深水埗都係速去速回
一出站已經覺得成街廢中 廢老 道友 南亞佬
治安差 又迫又窄 死窮撚地方

第二個地方就一定係黃大仙
又係一出站成街廢老 廢中
多公屋
龍X樓果d公屋臭到仆街 聞到都想嘔
黃大仙又係另一個窮撚地方

多公屋

我反而覺得黃大仙啲公屋規劃得幾好喎
好多空間喎 環境幾好
南昌個頭由細住到大 完全唔覺得有咩得人驚
成日凌晨想出去行下 好多時都行過南昌站個條隧道 係就係見到道友 又唔覺得有咩恐怖
基本上唔理人都冇乜人走黎搞你

成日屋企去深水埗長沙灣都係呢度一條路行去
係通州街橋底多露宿者 無mud特別

哩度已經開始多道友

多公屋

我反而覺得黃大仙啲公屋規劃得幾好喎
好多空間喎 環境幾好

唔記得邊年全港十八區最窮
深水埗黃大仙就係頭兩位
衰過天水圍

根本兩野野,天水圍無黃賭毒,無呢D商業活動,黑社會都唔會係度插旗
天水圍係地產商大財團揸FIT,唔明點解成日有人用天水圍同深水埗比

元朗類似深水埗,但未去到深水埗果個level
可能元朗本身原居民話事,班蝻無咁惡

天水圍有人收保護費架
【古老祭壇重現】跟足「黑手冊」燒黃紙 黑幫橋底木屋收𡃁斷正
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20171128/57516307
指有人於通州街橋底的木屋非法集會,有組織罪案及三合會調查科(O記)接手跟進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞