深水埗係全港最恐怖地區

548 回覆
265 Like 13 Dislike
有日行過海壇街見到有收樓有重建,硬係覺得港共遲早都搞深水埗,市區地值錢,點會俾你班基層留響度

長沙灣重建得七七八八就ssp啦
睇下ssp d危樓 二萬蚊呎 根本炒重建

所謂重建咪又係起偽豪宅

市建局成立咁耐
全部係起豪宅
有日行過海壇街見到有收樓有重建,硬係覺得港共遲早都搞深水埗,市區地值錢,點會俾你班基層留響度

所謂重建咪又係起偽豪宅

點樣先唔叫偽豪宅

不如話有無人將幾百呎屋叫豪宅
除左業主要威

d偽豪宅三門雪櫃都放唔到
主人房放張細枱都唔得
真係自己呃自己
戶同戶之間仲要好貼
公屋門同門都隔開好遠啦

所謂重建咪又係起偽豪宅

點樣先唔叫偽豪宅

不如話有無人將幾百呎屋叫豪宅
除左業主要威

d偽豪宅三門雪櫃都放唔到
主人房放張細枱都唔得
真係自己呃自己

邊有人自稱呢d係豪宅 屯門新樓都成萬八蚊呎
南昌賣兩萬 有人話佢上車盤

你話點先叫偽麻
醫街有介毒中心,好撚危險

住係隔理 又覺得冇咩野

其實佢地個個呆吓呆吓冇乜戰鬥力唔使驚嘅
避開佢地唔好行咁近就得

所謂重建咪又係起偽豪宅

市建局成立咁耐
全部係起豪宅

對社區完全無幫助
聽你哋講太子同長沙灣一前一後已經係正常地區,點解深水埗喺中間反而會發展成咁,明明都算係市區地方但係同油尖旺完全係兩個光景
聽你哋講太子同長沙灣一前一後已經係正常地區,點解深水埗喺中間反而會發展成咁,明明都算係市區地方但係同油尖旺完全係兩個光景

佐敦油麻地一帶都好多蝻,之前7仔員工比蝻插死咪呢度
尖沙咀就美麗都重慶

佐敦油麻地一帶都好多蝻,之前7仔員工比蝻插死咪呢度
尖沙咀就美麗都重慶

香港仲有冇淨土
睇下有冇勇士挑戰。朝早七點前上黃金對面間m記二樓。

上次朝早六點打完機去食早餐。 屌你,成層二樓根本係停屍間,成班癈老訓晒係度,死撚左都唔知。重要m記唔撚開冷氣通風,成陣酸味出晒黎。

佢地係無家可歸定啪左野?
岩岩嗰頭返工唔知 上左去食早餐
全部訓緊得我一個食
嗰時都好奇怪點解啲人迫哂喺下面食唔上去
住港島
但以前18,19歲係腦場翻工 朝早都還好 一到放工8,9點都覺得好怯 有一次等車好逼 有個男人係咁逼埋黎 無端我feel到有啲野un住我 屌 原來係佢扯左 搵碌尻磨我 個時唔敢出聲 急急腳走左

上次朝早六點打完機去食早餐。 屌你,成層二樓根本係停屍間,成班癈老訓晒係度,死撚左都唔知。重要m記唔撚開冷氣通風,成陣酸味出晒黎。

全部訓緊得我一個食

下面其實一樣好恐怖
住愛文生樓上劏房
南昌站出又多道友 深水埗出又多南亞狗
不過唔理佢 唔好有眼神接觸其實都ok
住開呢邊有感情 同埋呢邊物價確係貼地
之後買樓可能買番呢邊

絲打小心啲 出完夜街最好由太子站行返屋企
但買樓真係唔建議喺醫街 海街 昌街

嘉裕居如何?
之前住過醫局街 係欽州街交界個邊
大路都幾ok

若嫌近數年入伙的新廈入場門檻太高,區內一些「半新盤」是不錯選擇,如入伙約十二年的嘉裕居,樓價相對「親民」。
物業坐落醫局街,一座物業只有80伙,居住環境不算密集。該盤一律提供建築/實用面積約481/305方呎的細單位,

>都唔錯 好過丰匯
近大路會安全啲

唔係丰匯先係近大路咩

係就係 但丰匯實用面積麻麻 密度又高過嘉裕居

但開始舊
不過其實係抵
住港島
但以前18,19歲係腦場翻工 朝早都還好 一到放工8,9點都覺得好怯 有一次等車好逼 有個男人係咁逼埋黎 無端我feel到有啲野un住我 屌 原來係佢扯左 搵碌尻磨我 個時唔敢出聲 急急腳走左

港島都有腦場架
冇人幫你手咩
同班出黎行既南亞佬飲酒吹過水
其實幾nice

全部訓緊得我一個食

下面其實一樣好恐怖

夜晚去過個間m記一次
根本2樓有3分1範圍一入夜就封左成班友哩哂係到

住係隔理 又覺得冇咩野

避開佢地唔好行咁近就得

啪針,賣白粉 ,重要班仆街24小時打等

你句野好壓韻
住愛文生樓上劏房
南昌站出又多道友 深水埗出又多南亞狗
不過唔理佢 唔好有眼神接觸其實都ok
住開呢邊有感情 同埋呢邊物價確係貼地
之後買樓可能買番呢邊

絲打小心啲 出完夜街最好由太子站行返屋企
但買樓真係唔建議喺醫街 海街 昌街

反而醫街大南街嗰條就冇咁驚
行前少少就係美沙酮診所
嗰條就真係好恐怖,放工有男同事同住ssp,
送到我喺街口就走,樓下有間識咗10幾年嘅舖
成日12點都未關,所以都唔喺幾怕
嗰陣前晚11點由南昌公園行去通州街公園行返去
以為好似10點幾有人放狗,但一個人都冇又黑
嚇到我一邊打俾男朋友,一邊跑返去
到橋底又多道友,海街就有一兩個蝻,嚇死
之後我幾夜出南昌都行大街返去
利申 住咗十幾年醫街中段,前同後段好雜,
但冇你地講嘅問題

大南街同醫局街係parallel架喎 定你指近桂林街?
南昌兩個公園勁恐怖

南昌公園唔算恐怖啦掛
夜晚勁多人跑步做運動, 老中青都有, 冇乜點見呀差
公園又夠大, D人好正常, 幾多後生女跑步, 成日有腳仲有
算係深水埗清泉既地方黎

有疑似癡線佬耍功夫喎,避都避唔切

住係隔理 又覺得冇咩野

避開佢地唔好行咁近就得

啪針,賣白粉 ,重要班仆街24小時打等

好心死就死遠啲,影響哂啲樓價,成班廢物

昌街馬路中間個公園仔真係

全部訓緊得我一個食

下面其實一樣好恐怖

夜晚去過個間m記一次
根本2樓有3分1範圍一入夜就封左成班友哩哂係到

根本成間都烏煙瘴氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞