深水埗係全港最恐怖地區

548 回覆
265 Like 13 Dislike
住愛文生樓上劏房
南昌站出又多道友 深水埗出又多南亞狗
不過唔理佢 唔好有眼神接觸其實都ok
住開呢邊有感情 同埋呢邊物價確係貼地
之後買樓可能買番呢邊

絲打小心啲 出完夜街最好由太子站行返屋企
但買樓真係唔建議喺醫街 海街 昌街

嘉裕居如何?
之前住過醫局街 係欽州街交界個邊
大路都幾ok

若嫌近數年入伙的新廈入場門檻太高,區內一些「半新盤」是不錯選擇,如入伙約十二年的嘉裕居,樓價相對「親民」。
物業坐落醫局街,一座物業只有80伙,居住環境不算密集。該盤一律提供建築/實用面積約481/305方呎的細單位,

>都唔錯 好過丰匯
近大路會安全啲
ust南亞狗召喚

溝緊港女 唔得閒 咩事

你啲同鄉搞事你掛住溝女唔使維護下佢地呀?
真係好多深水埗巴絲
住愛文生樓上劏房
之後買樓可能買番呢邊

嘉裕居如何?
大路都幾ok

若嫌近數年入伙的新廈入場門檻太高,區內一些「半新盤」是不錯選擇,如入伙約十二年的嘉裕居,樓價相對「親民」。
物業坐落醫局街,一座物業只有80伙,居住環境不算密集。該盤一律提供建築/實用面積約481/305方呎的細單位,

>都唔錯 好過丰匯
近大路會安全啲

唔係丰匯先係近大路咩
高登,黃金及鴨記成日行
ust南亞狗召喚

溝緊港女 唔得閒 咩事

你啲同鄉搞事你掛住溝女唔使維護下佢地呀?

同鄉好波

溝佢老味港女咩
明明自己係香港人樣講到自己係蝻畜咁

大愛發作有人唔做做狗
扮大愛撚好多港女覺得你有愛心會受溝你識條春咩
住愛文生樓上劏房
之後買樓可能買番呢邊

反而醫街大南街嗰條就冇咁驚
行前少少就係美沙酮診所
嗰條就真係好恐怖,放工有男同事同住ssp,
送到我喺街口就走,樓下有間識咗10幾年嘅舖
成日12點都未關,所以都唔喺幾怕
嗰陣前晚11點由南昌公園行去通州街公園行返去
以為好似10點幾有人放狗,但一個人都冇又黑
嚇到我一邊打俾男朋友,一邊跑返去
到橋底又多道友,海街就有一兩個蝻,嚇死
之後我幾夜出南昌都行大街返去
利申 住咗十幾年醫街中段,前同後段好雜,
但冇你地講嘅問題

大南街同醫局街係parallel架喎 定你指近桂林街?
南昌兩個公園勁恐怖
高登,黃金及鴨記成日行

黃金嗰邊算係好安全啦
有日行過海壇街見到有收樓有重建,硬係覺得港共遲早都搞深水埗,市區地值錢,點會俾你班基層留響度
醫街有介毒中心,好撚危險

成班道友,鳩下鳩下

住係隔理 又覺得冇咩野
有日行過海壇街見到有收樓有重建,硬係覺得港共遲早都搞深水埗,市區地值錢,點會俾你班基層留響度

長沙灣青山道已經等拆 深水土步近幾十年無咩點變過

應該準備攪,但要起定多d公屋
住愛文生樓上劏房
之後買樓可能買番呢邊

嘉裕居如何?
大路都幾ok

>都唔錯 好過丰匯
近大路會安全啲

唔係丰匯先係近大路咩

係就係 但丰匯實用面積麻麻 密度又高過嘉裕居
住愛文生樓上劏房
之後買樓可能買番呢邊

市區重建發展
偽豪宅當道
到時物價唔會貼地啦
住愛文生樓上劏房
之後買樓可能買番呢邊

市區重建發展
偽豪宅當道
到時物價唔會貼地啦

其實早排經過醫街⋯已見能仁同X豐果邊開左啲新嘅食店⋯感覺格格不入

長沙灣重建得七七八八就ssp啦
睇下ssp d危樓 二萬蚊呎 根本炒重建

所謂重建咪又係起偽豪宅

住係隔理 又覺得冇咩野

可能我係新界公屋撚 冇你地咁重感情⋯
總覺得有能力就最好搬離哩個area
最多搬去太子/長沙灣⋯其實楓樹街/黃竹街有啲有鐵閘嘅唐樓我覺得ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞