深水埗係全港最恐怖地區

548 回覆
265 Like 13 Dislike
呢d地方根本要宵禁喇喇十一點後唔撚好俾人行
去開深水埗都係去高登、黃金算
鴨記果頭十足十深圳一樣
夜晚有幾恐怖大家都唔知就唔講啦
但估唔到日頭一樣咁恐怖
一大朝早成大堆呀叔呀嬸係到賣二手野 條街本身已經細仲要係2邊賣垃圾 行都行唔到

D 廢老執垃圾賣塞住條街,對面仲要係警處
但都冇人趕,我諗係趕完驚d 無聊大愛撚又跳出黎亂屌人趕盡殺絕,所以都好多年冇人理

區議員唔出聲嘅, 就唔會有人做野, 新年桂林街夜市都係多得區議員唔少

個班垃圾區議員都係靠班廢老投佢入去,應該冇人咁蠢會破壞自己形象

民賤聯票倉
明明一直被民賤聯出賣
但係一個二個最後都投返民賤聯
個區啲人窮得黎又蠢
無得救

垃圾區
入去呢區要拖住隻戰鬥狗先有安全感
南昌地鐵個條隧道先死怖
嚮果頭住的巴打有冇打算買件防刀vest?
元朗呢?

咪玩啦,元朗班人有錢過你7.7

元朗班人 個個住大屋 養幾隻狗

元朗市中心以外D人多數揸車養狗

次次都跌錢
衰過天水圍

根本兩野野,天水圍無黃賭毒,無呢D商業活動,黑社會都唔會係度插旗
天水圍係地產商大財團揸FIT,唔明點解成日有人用天水圍同深水埗比

元朗類似深水埗,但未去到深水埗果個level
可能元朗本身原居民話事,班蝻無咁惡

其實天水圍以我觀察起碼有賭同triad gangs
賭的規模唔算大
街邊老,中坑會係公園賭啤牌或象棋
甚或有屋村賭檔

至於triad, 佢哋多數收街邊鋪或走鬼檔保護費
通常夜晚坐係公園或其他地方打“等”
見過一次有兩幫人打拳腳交

好少,多數落哂元朗搵食
老老豆豆其實深水埗警力夠唔夠?
有冇住果頭巴打講下
深水埗, 長沙灣一帶 , 上次畀個廢老發神經跟蹤搞到要報警

我記得有個post係有個巴打
係m記一路俾人跟
最後報警個差佬都話唔想煩
係咪你?
深水埗點解恐怖左咁多
細個住深水埗落街玩都無事 (已經搬走左)
前排同朋友返深水埗行下
食飯食夜左少少
11:30左右,行過深水埗街市
幾班蝻坐哂係啲車仔檔
係咁望實我同個朋友 又係到吹口哨
一路行 一路有幾個蝻係到講野
因為個陣太驚 我同個fd撓實急步衝返出大街
聽唔到佢講咩

以後真係會係10:00前走
有無人可以話我知深水埗點解變成咁
香港真係好on9
唔俾帶武器 夜晚遇到蝻 真係自保都做唔到
報警一定拖拖下就冇左件事
住左20年 乜事都冇 你唔搞人 人唔搞你
不過治安的確差左 特別係北河街個邊
之前冇hall住 同fd係ssp 夾租 住左年半 真係發現個區真係狗也不住 夜晚好撚強蝻 有fd仲比人偷電話 每次番堅尼地城屋企都覺得有強烈差距

深水埗=重慶大廈
堅尼地城=港島=美麗華大廈
不久將來> 深水埗寨
之前冇hall住 同fd係ssp 夾租 住左年半 真係發現個區真係狗也不住 夜晚好撚強蝻 有fd仲比人偷電話 每次番堅尼地城屋企都覺得有強烈差距

有市區屋企唔返租深水埗住...貪好玩咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞