自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
搵嘅錢唔多 交租日常使費 已經冇咗一大半
無錢唔使死既
錢咋下話。我包養住你先……利申身家一層樓加流動現金50萬。有意加我TG Johnny218
搵返幾條仔同你多p。改下運啦
唔好死! 要留翻條命活比啲傷害過你嘅人睇 無咗佢哋你都可以活得比佢哋好!
只係你今次唔好彩遇到壞人,唔代表呢個世界全部都係壞人,既然佢係壞人,你仲為佢死,更加唔值得。

你仲有愛你嘅朋友、家人,你唔係自己一個。佢哋都唔會想你離開。如果你真係離開咗佢哋會傷心一世🥺 不如真係留低花多啲時間陪佢哋,愛一啲值得你愛嘅人,將你難過嘅事同其他人講吓心情都會舒服啲。

我明白你呢一刻真係好難受、好痛苦,但一切都仲可以重新開始⋯ 而家應該比自己真係好好休息吓,好好錫自己先啱!

加油,我哋全部人都支持你!
唔好呀
的確 我同你一樣
對住對方 個心交哂200%
但對方只當作理所當然 到最後我有唔開心呻
佢竟然當我係負累離開我

後尾算諗通少少
一個人無乜大不了
與其花心神係人地度 對方未必當一回事
倒不如花係自己度 提升自己
吸引力高左 自然會搵到個對你上心既人
就算就算搵唔到 花左心機係自己上面
得益既始終係你自己

共勉之
本主題可能正在討論有關「自殺」的內容。
若你需要進一步協助,可致電以下求助熱線:
https://lihkg.com/help/suicide-crisis-helpline
樓主辛苦你 但唔好咁做啊 呢個世界仲有好多好仔的
連登大把好仔👍
唔好死 等我對你好
傻豬嚟嘅 帽我以前都戴過 唔開心嘅事重接二連三咁嚟tim 我到今日都好唔開心㗎 但你要記住奇妙事不斷有啊 雖然過去呢年嘅氛圍一定會令所有事情對你嘅傷害加倍 但所以life goes on嘛 人生一定係有喜有悲㗎 同埋啊傻瓜 死亡遲早都找你 切勿憑自己 (心碎*</3)
絲打,我仲廢過你,都未死
大把仔比你簡 養埋你都得
可以簡下我
有無諗過香港這片土地無論是誰一樣會有耕辛。只係無周街講/
教會式挽留😂
唔同朋友講不過同連登巴絲講啦
呢度冇人識現實中嘅你
講出嚟都唔尷尬喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞