自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
活著就有意義
唔好做傻事
想呻下或問意見呢度有成千上萬bro 會幫到手
傻豬

攬住

依一刻有好多人係到關心你

你有咩想講我地都願意聽
樓主還好嗎..?
唔好自殺好唔好,想打機可以陪你打,想傾計我地都可以同你傾。

你上下水好唔好...
唔好走住啊樓主
見到你堅持咁耐
真係好叻啊
但係可唔可以俾大家幫下你啊
樓主上黎報個平安先吖
樓主你唔係自己一個架,你仲有我地關心你,雖然未必幫到你解決問題,但我地都好樂意同你一齊面對
好好地瞓翻覺啦,明天會更好。
佢講左啲乜?
如果你真係咁做 你會令所有識你既人好痛苦好痛苦
千祈唔好咁對佢地
食下啲自己鍾意食既野先 可能你人生精彩嘅部分準備黎緊 可能有個好好既人一直等緊你 唔好咁快扼殺晒啲機會
樓主 俾多次機會自己啦好嗎
出嚟應下我哋啦
https://www.hk01.com/突發/578442/石硤尾邨老婦墮樓亡-沙田中年婦受情緒病困擾輕生

下午2時許,沙田博康邨博逸樓一名女子從高處墮下,55歲姓王女子現場被證實死亡。警方於現場檢獲遺書,初步調查相信事主從上址一單位墮下。據悉,事主受情緒病困擾。

應該唔係樓豬

樓豬冷靜下,唔好做傻事,上來搵人傾下
I know that feel btw 呢度咁多巴絲鼓勵你, 唔好跳。
知你辛苦 但呢度有好多人支持你架!撐住
樓主 睇咗你之前啲post
知你之前男朋友好唔尊重你 返工又返得唔開心
但你真係deserve better㗎!
連登好多巴絲都關心你㗎 唔好走好唔好?
想跟
樓豬己經潛咗半日
如果冇事不如上上水報個平安
免得大家擔心
btw你未諗到點死不如唔好死住
我就建議你吃喝玩樂做運動多訓覺忙死嘅
再唔你可以考慮吓同我一齊老死
我哋嚟分析下跳樓係咪一個最簡單直接嘅方法先:
其實答案好明顯:唔係。
1. 大部分大廈嘅天台都會鎖住,妳根本上唔到去
2. 跳樓死唔係100%死得去嘅,一陣死唔去反而變做咗植物人/毀容/斷手斷腳妳仲痛苦

可能妳覺得自己一個人,但妳生喺香港,又會上連登嘅,已經好明顯係一個會關心香港嘅香港人,唔會係港豬,而係曾經同過呢到嘅人同行嘅人

妳冇同朋友講過,妳覺得佢哋唔會明,亦幫妳唔到。但其實依一刻嘅妳,唔係需要有人明,只係需要搵人去聽妳講,去聽妳發洩

妳要嘅勇氣,我哋唔會俾妳,更加唔想講啲咩「妳有勇氣求死,點解唔去求生」呢啲戇鳩嘢(勇氣唔係咁樣通用㗎),妳唔需要呢份勇氣,

我係自私嘅,但我私心想請妳唔好咁衝動咁就為自己嘅人生定死期,再等多陣吖,呢次唔啱,總會有一次係遇到啱嘅。唔好為咗啲唔值得嘅人去放棄
are you ok now
唔係
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞