自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
而家即block
我曾經都係咁諗
次次經歷嘅感情關係都好差,以前男朋友一齊住,俾我發現佢flirt女,佢都死口唔認,嗰個女仔仲要係我識嘅人嚟

結果日喊夜喊,最後有班朋友幫手我先可以徹底咁樣離開佢,但其實嗰啲心理陰影去到今日都未散到

即使最近遇到一個我好喜歡嘅人,同佢曖昧左兩年,一齊生活左一年,佢都係唔想同我一齊又畀我知道佢不斷聊女仔傾計,好似不斷重演咁

每次諗到呢到就好想喊,個心會physically好痛

但我都依然相信,一定會搵到一個適合你嘅人,會搵到大家想要嘅安全感同埋相處方法

所以唔好放棄呀,有乜嘢可以同我哋講
係咁放負叫人死
自己睇唔開唔好拖人落水
頂唔順條友
永久封鎖
你自己睇唔開唔好拖人落水
樓主一時睇唔開呻吓好正常
你咁嘅心態
做咩都唔會成功
啱啊 人生有好多嘢都過得好唔順利好痛苦
但你咁辛苦 無人無物都可以靠自己畢到業
更加可以自己供自己食住已經好本事
我知香港依個社會的確唔係好適合生活
但我想講俾你知你已經做得好好
俾唔識珍惜你嘅人hurt 亦都唔係你嘅錯
人生在世一定遇到好多仆街
但係我相信你一定都會遇到對你好同愛你嘅人
我知你覺得好痛苦 好絕望 覺得無嘢可以留戀
但係世界真係好大 只要你肯放低執念
例如拋棄錢銀嘅束縛 拋棄一切舊有嘅過去
你絕對可以好好生活落去!
唔好,你對我嚟講好重要
求下你唔好
我陪你一齊周圍識下其他仔
不如同樓上D巴絲傾下計先?
以科學角度來睇
就算好男人係少
你當試10個
實有個相對好

其次拍多幾次拖 你自然唔會咁投入
這是現實成長
如果你次次輸都仲要all in
係唔理智
CLS
仔姐呢度都大把la,唔值呀
求死易
過求個好男人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞