自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
喂!好男人仲大把喺度!唔好為一個衰人而放棄!
唔好走住,仲有大把野未試過
你而家係邊?我想見下你 同我傾下計
放心,我有朋友十幾年冇拍拖,一拍就拍到個好馬頭,人生流流長,今日唔順境,聽日、後日都可能係
但係你捱下捱下會突然間一日發現,原來一切都變成過去
曾經有五年,我差唔多日日喊,變到一星期幾次,一個月幾次,幾個月一次,然後慢慢唔識喊,最後發現,所有嘢已成過去,生活而家算係滿意,唔會再有想自殺嘅諗法
你有勇氣跳落去,去自殺,不如活落嚟,活落嚟需要更大嘅勇氣,你會發現比起去死需要用更多倍力量,當你捱過咗刻服咗,你會發現你原來自己都做到
From 一個曾經好想死嘅人
聽我講
要生便生,莫找替代
要解脫,重有好多方法,好似修個傳說中嘅虹彩身(依個都係我一生其中一個目標)
出面大把男人揀
係時候出去識吓其他男人
你死左,個衰人不痛不痕,佢繼續風流快活。
https://youtu.be/QL3T2Nzcqcs

送首歌俾你,聽到最後
俾多個機會自己 唔好咁傻呀
依家仲後生大把野等住你做, 唔好死
ok
好多巴打排隊等住要你
唔好放棄成個森林
唔好走住
你先將你想講嘅嘢
打出嚟先
記住呀
你面對緊嘅煩惱
永遠都唔會只得你有呢個煩惱
樓主我都係過來人
同我傾下好冇
好mean
每個人嘅個人能力同社交圈子/家庭背景都唔同
比唔上人優秀就預咗個成果無人地咁好架啦
個個都心想事成仲唔世界大亂咩

至於另一半,呢個對你唔好咪分手 搵/等另一個
生活 愛情 事業 樣樣野都將自己綁到咁死做咩
認真建議你去睇下心裡醫生 可能你有抑鬱症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞