自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
//有時候我會覺得,活著跟愛一個人一樣,不需要任何理由。
我不會想活著有甚麼意義,但我知道,即使失去一切,我們依然擁有生命與未來,多活一天,就多了獲得幸福的機會。
可能我不了解經歷過絕望的人的心情,也完全不懂得安慰別人,但我也希望你可以一天比一天更接近幸福。
所以,請努力活下去,發掘你還未發現的幸福🙂//
TVB港姐有版你睇,自殺對EX係零影響。
你死左只會加速佢同新女光明正大一齊,點可以咁蝕起碼燒哂D錢享受真正既人生先啦
巴打 呢個世界好大 好多地方等緊你發掘 或者第日開返關後 身邊會有一個知你 懂你嘅人同你一齊周圍去 我知依家講呢啲野都可能聽唔入耳 但為左未來嘅佢 你要堅強 好好捱落去 你一定可以的
有八達通do都要死?
咁男人點算?
唔好為咗個賤男自殺啦 你值得更好
有咩事喺度慢慢傾好冇
通常呢D咩幾年都冇改只係分手藉口,
大機會係你EX有新Target,因為佢真係接受唔到就唔會浪費3年係你身上。
oh well 起碼佢同你斷左先唔係帽你。

people come and go man,
既然佢只係一個過客又何必太執著,
你自問冇虧待過佢咪得囉。
唔好呀ching!
條女有古怪 隨時變心搵借口同你分手喎
搵下其他嘢做迫自己分散下注意力
呢個女仔唔啱你 出面仲有大把女仔揀
何必為咗個條絕情嘅女 放棄成個森林
你值得更好呀
樓主 我明白呢一刻既你一定係好絕望
但係不如我地一齊努力支持落去吖 過左呢一段時期你再回望返 可能都會覺得呢一啲小小挫敗係無乜大不了呢 唔好放棄你既人生呀
事業方面 而家個市係差啲架啦 我都搵唔到工 但係過左疫情 應該易啲可以搵到一份更well paid既工架

愛情方面 你而家仲咁年輕 人生流流長 實可以搵到一個好既伴侶架 唔需要急於一時架

加油呀
等埋
利申:無女埋身
人地見到你個樣 唔跳都變跳喇
Bwt:樓主唔好因為咁而做傻事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞