自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
【R.I.P.】
今午(23日)2時許,一名女子突從博逸樓高處墮下,飛墮平台昏迷不醒,有住客發現報警。救護員接報到場,經檢查後證實不治。
樓豬唔好有事
不如你再講多啲,都知你辛苦,講出黎會舒服返啲,我想了解你多啲
咁你之前 judge 乜鳩?
算啦唔好再嘈
條友係口臭
不過佢係兩點跳
所以都未必關佢講嘅嘢事

希望唔好係樓豬
樓豬要無事
有人會明白你架 你唔係自己一個
唔好死
佢唔值得 真係唔值
你會遇到好人架
信我 捱過左就無事架喇
呢個世界仲需要你架
有時我都唔想Blame the victim咁,但係大部分人都只會對佢講好聽既說話。我覺得無意思,佢永遠都唔會明自己問題所在。佢只會覺得今次運氣差,下次無事既。之後又會比下一個人呃,睇落佢都唔係第一次識到仆街。講真一段感情,或者拍拖都係要用腦。諗下點解自己會係可以比人隨意拋棄/比人呃感情個方,而唔係拎到主導權玩返對方轉頭個方?

唉,有時覺得呢D好人問題都多餘。點解自己係個好人,就比人玩?不如問返自己,係咪好人就一定唔會比人玩?咁又點定義一個人係咪好人?係對方心中你又係咩位置?點解一定要講呢D過得比佢好既說話?點解過得好仲要擺脫唔到佢?呢個世界永遠都有高高在上,做盡壞事依然有名有利既人。過得好唔好關其他人咩事?比較係無意思。要講既話,不如講:只有提升自己既價值,以後先可以識到更好既人。
我講得衰,世上總有好男人,只係未撞到,女人唔需要為個賤男尋死,加上唔一定要有另一半嘅
希望樓主仲睇到我講既說話,太年輕唔值得因為呢D暫時既難關而輕生。
厹二號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞