自殺遺言

839 回覆
117 Like 1278 Dislike
樓主可唔可以覆下
好擔心
讀大學果陣, 教授話唔好自殺, 但佢唔係講咩仁義道德果d 垃圾廢話, 而係自殺既cost 好高, 你未來仲有好多機會發達上位, 只係你係唔知, 但一自殺就無晒呢d 機會

移民都唔得先再諗啦
唔好樓主,
既然有勇氣死
為何不勇敢活下去?
唔係話一定唔自殺得,但想你睇睇條片,諗真啲自己嘅人生係咪真係冇活下去嘅理由同希望

雖然明白想自殺嘅時候係好難理性思考,但如果可以就俾啲時間自己冷靜下再諗

https://youtu.be/Sn2tNagpG28
I know that feel sis,
Btw wish u r safe.
利申:
自殺過仍然生存的人
樓主上嚟報句平安都好
都係個句,當局者迷。自己又唔帶眼識人,搵埋D玩女既人。最神奇係,因為一個仆街唔開心。唔開心到覺得自己咩都做唔好,然後又就覺得呢個社會無好男仔。咁岩又有其他前途煩惱,一時之間就想死。但係我唔同意講咩,要過得比個好個D說話。明知條友係仆街,真係抽身好過。過得比佢好搵多D錢又點,跟住再心軟又去貼錢比佢咩。同埋人生係無對錯,都係比自己既交代。其實樓主最後既選擇係佢自己簡既路,只可以係尊重佢既決定。
仆街難防 有啲人真係好識做表面功夫
最重要都係搵返生活重心先
有咗呢樣自然心理質素會好
我自己都係過來人

我諗我應該絕對有資格講以上一番說話。
樓主,我好餓啊,想揾人食飯啊,我請你啊
岩岩fb睇到新聞⋯
希望唔係樓主
其實物以類聚都有返咁上下道理,心理問題個part要搵專家幫手。
拍唔啱咪下一個囉,拍多幾個就遇到啱。
岩岩有單墮樓
邊單
如果有下次 可唔可以唔好講自己係男定女?

見到有人用狗公身份/理由安慰你
好想嘔
死亡遲早都找你 切勿憑自己
博康邨好似有單
岩岩有單沙田女子墜樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞