STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 4

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
但係DD接接下會打鳩自己啲仆街客
其實佢force sensitive呢樣野都鋪咗好耐啦,由ep7第一個shot都已經似就係死都唔講,唔講最後要係公式書講
咁快出定玩具

咦? 入嚟炒有冇得諗
而家呢隻game係咪cannon?
所以我睇ep7頭頭以為佢係另一個force sensitive既男主角
點知ep8忽然又變返兵仔

有冇人知ep7個時JJ諗緊咩???
咁大個,仲要冇Yoda呢D老前輩去train,又冇血統(I am all the skywalker),仲咁心浮氣躁,一時話要奮勇抗敵,一時話要著草走佬,普通人都不如,莫講話Jedi

雖然Canon確認,但寫到咁都可以做Jedi真係又一個食神,估你唔到

死喺邊個位?
又係Ep8囉屌你老母Rian Johnson
祈禱又好拜觀音又好大家集氣唔好俾條傻鳩繼續攬炒
而家出咩都應該係
淨係同白兵仔格完劍已經開始有配角味
然後就開始reeeeeyyyyy已旅
仲要加埋rey係starkiller base已經識用force叫人放佢就算finn係男主角,點比呀一個咁勁,一個咁廢
彈出彈入,打我呀笨
一時jedi一時sith囉唔得嫁
呢度討論兩樣野最熱鬧:
1. Mando/其他新series
2. 鬧爆789/KK 豬如此類
2同1應該調返轉就算mando出個排都無人講劇情淨係話好型,呀b好cute 都洗咗幾個post
sorry, 其實我都係Mando完咗先入嚟
原來冇人討論劇情
點解美劇有人推到完場?
明明咁好睇
正呀,以前屋企電腦廢要去網吧先有得打
唔係講劇情囉,有人討論嘅
得啦, 由5月4日開始

不過一星期出一集, 好吊癮
但係我仲未睇clone wars s3-s6
沙海物語 (Story in the Sand)
作者:Griffin McElroy
時間點:賣C3PO同R2-D2比Luke之前一晚
如果要幫極度乾燥嘅Tatooine係生物學做一個介紹,大部份人諗都唔洗諗就會介紹沙舟(Sandcrawlers) — 每日都係行星表面走黎走去嘅唯一群體。
沙舟上面每一吋都係嚴謹設計而成。每一艘大船都係獨一無二,專門考慮到每一日工作需要。佢地堅持咁做,默默克服Tatooine極端嘅環境。
係沙海西面,有艘沙舟。最上高嗰層,有一條運輸帶將沙入面啲廢物帶上去回收中心。係運輸帶下面,有一個好細好細嘅夾縫,夾縫係一米乘半米咁大,僅僅足夠Jawa通過。。對寸金尺土嘅沙舟黎講,有呢個小小嘅空位,算得上係設計嘅漏洞。
係呢個好似斜路咁嘅空間,作仔(Jot)幻想呢度係一艘太空船。
作仔開工嗰時發現呢個夾縫。佢嗰時整理緊係沙丘吸上黎源源不絕嘅廢鐵,突然有舊閃閃發光嘅排氣喉吸引住作仔。佢推埋啲廢鐵做一堆,等其他人去睇有無用,然後走到去想拎個散氣器嗰時,佢碌走咗,啱啱好跌咗係運輸帶同船殼之間。
之後連續九日,作仔利用佢珍貴嘅小息時間走去搵舊零件。同時都希望唔好驚動到佢啲同伴。佢搜到有啲野係個氣動裝置後面,佢爬低,單住眼望向入面,見到一個長方體嘅鋁金屬物體係個運輸帶個齒輪上面。呢條罅啱啱夠作仔縮起個肚,迫下迫下就迫咗過去。好好彩,因為就算係Jawa,都唔係幾多個可以穿過呢條罅。
因為以Jawa嘅標準黎講,作仔都係好細粒。
當Jawa開始識行個時,佢地就會被分配一件保濕嘅袍。呢件野就會跟佢地一世。佢地仲係BB個時,衫袖捲到上格肋底。到佢地大大下,就會就住身高慢慢放返件袍落黎。佢地量度高度嘅方法就係睇下有幾多圈布放咗落黎。一般黎講,通常都係放五次六次度。每條摺痕都係每一位Jawa畢生難忘嘅回憶。
作仔淨係放過兩次落黎。
經過幾個月練習,作仔已經可以好順利咁出入呢個空間。佢有練到咁快,因為佢唔想比人知道有屬於佢嘅呢條夾縫。

呢篇我同雪花巴都幾鍾意
但係諗到出文前都唔知kyrat點譯好,歡迎比意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞