STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 4

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
但係應該無人夠膽死講,我鍾意ep8個luke,因為似我夠頹廢

一般嚟講, 啲人都係鍾意睇 由廢變強

Luke本身係農夫個契仔
一個鄉下仔變咗全宇宙既英雄

而家一下子變咗個話知你死既廢老

我估Spiderman大家鍾意係因為佢係一個平凡既英雄
明明係Super Hero一樣要打份牛工, 要受老闆氣
算婚姻失敗嘅話 我又唔覺得算
Leia喺正史係搞政治為主 而han係去左教車 就算kylo未出走之前 兩個人志向都唔同
睇個個原本EP9劇本,真心覺得好好多
Rose 真係終於有啲作用,角色只要recast返個真係識做戲既就得
我唔記得咗係咪 我印象中係去左李健駕駛學院做教車師傅
幾好, 好似好少見討論呢PAIR呢後續發展

有睇tcw都好好了, 快啲睇埋Rebels
最重要係睇Mandalorian
Han咁大個人都坐唔定
Han本來就係浪子
一個浪子同一個公主結婚, 婚姻失敗好正常

不過好難講, 而家睇吓KK想佢點死啫
但係都經歷過生死不過han都似好玩走去join leia嘅
只係canon營造到好差咁 雖然我唔認為佢地婚姻失敗
Eu只能回味
講起就嬲 Canon嘅leia比迪迪尼搞到要長駐政場
之後又連連敗走
成件事好似煲底相聚,然後厭你樣衰咁
sad story
老一輩班人真係慘就算lando唔洗死都無左個女
其餘老角色死曬
EU係點?

我覺得Canon好慘就係Luke冇老婆仔女
Eu某啲位同canon相似 譬如都係死左個仔
都有短暫做過下jedi
但Eu嘅leia權高位重 做左元首 之後退左落黎做外交官
婚姻方面好融洽 特別係瘋戰嗰陣 (雖然經歷好慘)
我記得Skywalker同Solo都有幾個仔的

唔似而家咁, 絕子絕孫
我估EU各作者都唔想破壞Solo夫妻呢對咁多人鍾意既一pair
九陽神功
最慘係3po當眾洗機然後就無然後
可以改做kk個樣同and i destroyed the franchise
不過EU skywalker家族真係
han同leia 2個仔死左
luke就冇左mara jade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞