《美女同事那來歷不明的肉湯》

1001 回覆
844 Like 13 Dislike
男主又柒一鑊
好正啊!
唔通兇手唔係普通人黎?
好似鬼故咁有d刺激!
係咪男人嚟架 咁細膽
正常男人應該要扮唔驚+安慰返女仔
扣分
咁樣點溝admin妹妹
又係你 你幾時po其他笑話

冇貨喇……呢排全力推緊女教授/講師
Live咗
細思極恐

越諗越唔對路

多文
Lm
推爆個post係咪可以返去瘋狂加更個Loop
正評左
齊頭600
好睇 !
新讀者留名
好正啊啊啊啊啊!!!
好睇 。lm
好正
樓主加速pls
擠牙膏擠少少出嚟都好呀
加速Pls
樓主真係要寫快d, 讀者們頂唔住了
咁大力揹起個男人 係咪平時殺開人處理開屍體
係咪admin妹妹本身都有殺人食,但alex比其他人捷足先登,所以佢先去做偵探查案?
即係話Alex其實未死,係困咗喺個結界入面?
「Alex 呢個後生仔唔簡單,你見佢咁細個就做到 GM 就知啦。」
所以男主係頂ALEX做GM個位?
若然是自然死,如病死、老死這些原因,單位也較容易租出賣出,客人問起也較易開口解釋。

相反,這間屋實在收過太多投訴,Alex 很大可能是含冤而死,才會惹來這麼多問題。

綜合行家、鄰居和管理處的話,Alex 生前曾受過騷擾。陳經紀的描述,跟我在酒吧聽赤子紅茶的描述相若,沒有太大出入。

「至於騷擾佢嗰個係咩人、兇手係邊個,呢啲就輪唔到我去理啦,加上都判咗佢係自殺,喺我哋立場嚟講,始終好過謀殺嘅。」

「即係話無人知邊個搞 Alex。」Admin 妹妹鬱鬱道,「睇嚟我哋白行一趟,仲要無啦啦俾隻鬼搞咗成個晏就⋯⋯」

「我幫唔到你哋,但我知邊個得,」陳經紀敵不過 Admin 妹妹可憐兮兮的臉,「我帶你哋搵佢,當係賠罪啦。」

陳經紀跟大廈的看更混熟,他帶我們再次回到大廈大堂,拉了一位年青看更過來大堂角落互相介紹,簡單說明一下原由。Admin 妹妹也澄清了我們的真名不是國腎。

這名看更也是二十幾歲的男生,瘦削得不似是看更的材料。

聽見單位樓層和號碼,年青看更立即怔住了,明顯他有印象,「我⋯⋯前業主第一次撞鬼,就係搵我上去睇。」前業主即 Alex。

說起來,紅茶有提過 Alex 遭鬼敲門時曾有名年青看更上門協助,看來應該正是我們面前這位了。

他續說:「佢好幾次投訴後我哋有翻查 CCTV,嗰段時間根本無影到有人上過去,一開始我以為佢有精神病之類,直到佢死之後,警察嚟睇先知⋯⋯」

他猶疑地來回看著我們三人,Admin 妹妹適時道:「你放心講啦,我哋純粹做私人調查,唔會開你名。」

不曉得是她說的內容有說明力,還是她的長相發揮作用,年青看更像中了降頭般迷迷糊糊地告訴我們。

他說:「翻查前業主遇害當晚嘅 CCTV,有人上過嚟搵佢。」

不只我和 Admin 妹妹,連陳經紀都嚇了一跳,「之前問你唔講嘅!」

「咁始終嗰陣仲未判案,又唔係真係咁關你事。前業主係凜空小姐嘅朋友,我都想幫大家搵出兇手⋯⋯」

正所謂英雄難過美人關,我肯定年青看更看在 Admin 妹妹漂亮的份上才肯說。

Admin 妹妹問:「嗰個人係男係女、年齡外貌係點樣?差佬有無審過佢?」
綠茶正呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞