[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(33) 5.41 伊甸:再生篇 / 伊修加德第四期復興

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
因為主線2.0 去到 5.0都成7,8年既內容黎
所以主線真係要玩好耐下, 但長得黎係精彩既
係 我唔買住佢送果30日用黎玩免費玩到既content有啲唔抵
Btw 我10幾lv見可以轉職 但轉左1lv具體係點升 打返1lv啲任?
一路解任/打怪升
d怪頭頂有個mark通常都係討伐手帳要你殺既怪
路過見到可以殺左佢 殺幾隻會有額外EXP
基本上KEEP住解主線就唔會點卡Lv
主線啲經都夠養超過一隻職?我而家路邊啲任都唔接 淨解主線
夠養有突, 唔係有+號嗰啲任唔使接啦
本身升緊隻黑魔, 手痕諗住試下忍者, 而家轉返黑魔好唔慣
正常升到15lv就可以狂刷副本
最高lv拎嚟推主線解副本
條code有咩用
睇到了
唔好意思想問下新嘅飛機坐騎同髮型嗰啲 係咪要南方24人先跌 攻城戰/平時南方戰打fate跌嗰啲箱開唔開到?
我嗰陣已經兩隻80都仲未打完5.0
金飛機坐騎 同 髮型要打南方戰線15級先打得果個24人副本先會出

刷fate開箱有機會開到普通飛機坐騎, 只值幾萬蚊
攻城戰d箱凈係會開到技能石同古銀貨
古銀貨用黎換補正防具
原來15級仲有一個24人副本?以為打完攻城戰之後開放嗰個就係但啲古銀貨要搵邊個NPC先換到嘢 我淨係搵到收古金貨嘅NPC
唔好意思 同一個黎 ,
要15Lv 70萬EXP先開到果個副本係48人零式黎 我上面有口誤

古銀貨換裝係起戰線裡面既NPC換
古金貨換裝係起入戰線果個大本營地圖度
唔該晒但原來15lv要70萬經痴撚線點升
依家攻城戰都幾多EXP, 唔算太難升
唔知你而家戰線幾lv,但15其實冇你想像中咁難升
你戰線等級越高,fate拎既經驗值都越高
最優先打最上果區既fate,其實升得好快
至於中間果區唔太抵打,經驗少d,加上大部份人會優先打上面果區。
最下果區你可以直接無視等其他fate好過

如果冇隊友又怕死左掉exp,可以考慮開坦+帶lost cure iv

利申:攻城戰改獎勵前,用左一朝由13升15
見你地話其實唔洗做支線
有嘢unlock嘅支線要做, 純粹經+錢就唔使做
係咪+號嗰啲?
冇錯
重諗住做下黎拎裝
點邀npc打副本 排十幾年都無人打
你排副本有無揀岩語言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞