[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(33) 5.41 伊甸:再生篇 / 伊修加德第四期復興

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
搵人組隊做尋寶圖, 打到稀有素材可以賣到好價錢
或者升隻坦職上lvl80, keep住日日清roulette收入都幾可觀
唔該晒
呢個時間點生產採集賺唔到咩大錢
我會建議你狂刷南方戰線最新個24人副
開到1次髮型或者坐騎已經Fat Fat

如果你係可以投放到好多時間去玩生產/採集
可以拎賺到既錢黎搞套生產裝禁斷埋,
換埋秘傳書之後就開始整下最新既飯/藥賣
只係要花好多時間黎製作同劈價 值唔值就自己衡量
最近玩南方戰線多左出入多碼
想問下個捐野重建果part
除左整靚d個地圖
有冇咩實際用途
重建要解10個星期
解到最後捐錢後面條街隻商人NPC會多左野賣
素材 ,家私,曲譜, 同埋一件重建完先有得買既衫

https://eriones.com/29822
10個星期
我都係去刷下蠻族算
但聽講整一件禁斷都幾百萬 我要整到一套嚟賺錢之前 首先要好幾千萬喎
新手揾新手一齊玩 歡迎留ID Elemental
以前就係既 自從有得精製之後d石平左好多
依家禁斷洗既錢同以前比應該三分一都無
請問精製即係?五粒抽一粒嗰個?
但似乎就算平咗好似都係要好多錢
應該有錢整嗰陣 都已經唔使煩冇錢
一齊玩 不如上discord搵人打副本好過
精製姐係件裝既鍊精度滿100%就可以無中生有一粒對應既石

以前精製完會無左件裝 宜家唔會
嗰個生到最高級嘅石?我著緊全套510 之前儲滿過一次 嘔出嚟都係得啲七級石 如果咁無中生有咪分分鐘唔使錢禁斷 用軍票換到藥水仲可以儲快啲
出幾級石跟同裝備Lv有關 ,
同埋生產採集職要整/採當前版本最新既野精製先會加得快

Gaia DC d生產採集石已經比岩岩出精製果陣跌左10倍有多 真係好平
咁其實生產同採集 分別應該塞咩石
去架仔D攻略網 或者去the balance個Discord

佢地有計好左既禁斷石插法
the balance嘅discord係指LLL嗰個定點
十二層白魔唔夠占星補得多係咪正常
Thx
reg左試玩升到黑魔29lv, 想問下大約係咪打到既垃圾雜物都係放去market board到賣, 然後推主線? 我都幾鍾意睇劇情
但係遲d副本係咪都要入discord搵團? 我而家隻人仔係Gaia, 主線如果搵英文only排好耐都排唔到, 但係日文又唔係太睇得明
咁咪join唔到佢 i制入邊d團
1. 係

2. 你起Gaia區唔tick日文應該排9世都入唔到副本
主線副本你當單機就得 唔係好需要溝通 / 唔會太難

解完主線之後d高難副可以試下起Discord入面開團招下人
唔該巴打
我剩係知要落盾既本,白魔同占星一齊出現已經唔正常
點解d PF全部都得白魔,d學者棄晒game?
快d 6.0 del撚左暗占 thx
Elemental - Aegis剛剛回歸玩左4個幾月
做完晒main quest
好似重有好多content未追晒..有無巴打可以指教下有咩好做/必定要每日/必定要做左先?
因為唔知做咩好, 暫時目標都係全職80之後先算
每日做晒12蠻族任
Eden暫時都未成功過過Savage

另外想睇下有無新朋友有興趣想一齊玩, 可以用我個邀請碼一齊拎經驗值道具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞