Xbox Series X/S 討論區— 唯一完整支持RDNA2 主機(13)

1001 回覆
12 Like 12 Dislike
HALO 唔計佢嚟緊果計
前面果D 係正喎
係 你唔識啫 歐美覺得Halo好epic

Doom 作為老前輩
Halo 本身係Mac想做一隻高質版嘅 Doom 做獨佔作
https://youtu.be/Lxdgo1rFcxU

但係Doom reboot 果陣要掉返轉頭學Halo
係你唔知Halo有幾大影響力
變咗美國文化一部分 唔玩嘅人都識

https://youtu.be/AbonVshOLf0

https://youtu.be/5hWI69Z4IWE
Ma ma day
真係唔知邊個唔識
bungie走後failed幾次都唔知走幾多fanboys,更加唔好講halo5個個都屌。
https://www.youtube.com/watch?v=ahRDm9Bwlyc
依家咪得返班中坑鬼佬會hype囉,搵依家既halo黎同Doom比真係笑大人個口
講緊收購咗成間廠成個系列
你攞一集黎講無意義
Halo 5爛極都唔係Bethesda果種程度
起碼都叫玩得
Fallout 76柒到無朋友
Doom 同 Halo 市場定位重疊晒
而且Halo呢個系列實在Epic 好多
所以係得返Elder Scroll 見得人

Doom 依家係槍驚
單收購對Xbox反擊係無任何作用 開拓唔列新市場
一樣係得返車槍球

收購日廠好撚過

你就唔係分析 只係做Halo Haters 咁點樣仲入黎呢個post trolling 呢
先用$10 3年升級

過2年再用24個月 xgpu 得唔得?
其實好多reviewers比較佢地
因為手感同節奏都真係似
FPS Halo
TPS Gears
Racer Forms
車槍球都有晒 唔洗買歐美廠

Bethesda 個收購價掃幾十間studio仲有用

例如白金無錢 自家作成日要延後 接外判或一廠注資嘅獨佔
收購就雙贏
Bethesda 頂多買斷 Elder Scroll 同 Fallout
剩低仲有錢買多間日廠 搞吓亞洲市場
得 , 你張 XGPU 想點用都得
M$係收購ZeniMax Media, 唔係淨係Bethesda...對M$黎講拎住錢都冇乜用, 而且M$幾個月已經可以賺返返黎啦...
一間ZeniMax Media已經有8間studio, 仲未計佢地D IP...
頂 優惠碼過左期
用 2021CNY88 仲抵
多謝師兄,狗衝咗,$911
本身想問你間嘢信唔信得過,見到有code就狗衝咗
巴打你落旺角自取?
個code放3年會唔會過期㗎
想問下依加玩apex洗唔洗會員先連到
我講緊你Halo>>>>>>>>Doom係咪講真呢一點,你拉返去收購成間廠做乜?
個事實就係halo 4 halo 5 搵doom 2016同doom eternal比,halo比fanboy屌,doom就一致好評
你講ms收購Bethesda呢個策略係點都唔會改變到343出既halo越出越屎、期待gear of war仲多過halo呢個事實

仲有我真係冇乜見過有人話halo 同 doom手感節奏似,你係咪岩岩比ms黎做打手?係就做多的功課先唔好出黎柒,halo由combat evolved計都係大地圖大場景載具混戰,doom幾時有過呀?halo由頭到尾都係最多拎2款武器切換同shield recharge,doom幾時係限你執切換2款武器同有shield recharge
Halo >>>>>>Doom
好明顯係個系列影響力高好多
都講過Halo出現好多memes 同社會現象
呢個Doom已經做唔到 上明貼咗片喇

Halo 換咗343係無以前咁得人鍾意
但係有幾差呀
啲人主要唔滿意劇情/美術同以前設定唔夾
好似同人咁啲fans唔太適應
唔係隻遊戲唔好玩
因為玩法都無咩改變 基本上都係咁玩

至於你話Gears Hype高過Halo方面呢無咩根據
Halo 自己另外有資訊hub同社群app
有紅vs藍 遊戲內容做嘅劇集 比賽大規模啲
又咁多社會現象 其實console無槍game大牌過佢

兩隻緊係好多地方似
尤其操控 啲跑跳動作又係好似
基本上玩過一隻 另一隻就好易上手
仲有COD Infinite Warfare果期又係明顯有抄考Halo
Destiny 反而多咗啲RPG同刷裝元素就唔太似

你睇返自己啲負皮就明
係呀,仲打比我話可以隨時拎
angry birds都好高影響力架so?

啲人係屌gameplay同content喎,halo 5重覆用同一個個boss做boss fight,即係打halo唔睇劇情?咁點解仲要打halo?點解halo 3要同chief finish the fight?
xbox 360 有 3,odst,reach,4; xb 1 得隻5同冷飯remake 1,2 +mcc,跟本ms自己都嫌343唔掂你吹奏啲咩,掂洗咩叫佢地拎隔夜飯出返1同2?

你講果啲咪係幾多年前既事?又有幾多人睇緊用緊?
我淨係睇到halo最近既呢啲meme咋喎
https://www.youtube.com/watch?v=f_PFe8C0v8E

隻隻fps都係wsad前後左右space係跳架啦,易上手就代表gameplay mechanics係似既咩仲繼續話話依家既doom同halo似真係笑大人地個口,兩者game design同art design完全唔同方向,你會唔會話HL 2同portal好多地方似,定係你打halo完全由頭行路行到尾唔上載具?咁你應該爆唔到機架喎
Infinite Warfare隻game跟本就WFCcod fanboy都唔屌,更加唔好講抄唔抄halo同抄得好唔好。

你幾歲?睇有冇正皮負皮?
https://www.youtube.com/watch?v=e5NsXFAIqeY
人地條片屌343有35k like 咁你又明唔明?
The Medium隻game既評分幾分裂下
估計好睇玩家岩唔岩口味
你唔睇自己負皮咪即等於林鄭話香港人支持佢/阿叻話睇唔到唔知道囉 你成個藍絲廢老咁亂屌人

你個WASD理論錯得好緊要
FPS 操控大同小異 你會唔會攞R6 同 Halo比?
Doom 同Halo 都一樣係角色超強體能嘅跑跳 近戰大大力
同BF MOH 呢啲寫實派完全係另一個世界好嗎
科幻shooters 基本上自成一國
槍同怪又係玩落好似
大家都咁鍾意玩Plasma
Reboot係有向Halo借鏡
呢啲唔到你唔認

上面咪講咗換咗班之後係劇情發展同啲設定改太多
無論Bungie定343玩法都無大改變 FPS其實一樣係咁
所以玩法唔係玩家屌嘅主因 唔好偷換概念喇

問題係近年FPS 主線關卡cut得就cut做多人競技
而出名主線epic 嘅Halo自然眾望所歸
Halo本身係神臺級作品 玩家要求自然高
Halo 5 主線劇情分量係少好多 所以期望愈大失望愈大 新主角唔討好 好少時間玩士官長
呢啲先係問題 同gameplay真係無咩關係
所以343 先決定Infinite要出返之前果種史詩戰役

Doom呢個系列賣1xm 嘅時候Halo係6xm
你口中一文不值嘅垃圾作品
單集銷量係你兩集加埋
所以halo係大牌過doom好多呢個係好客觀嘅數據

仲要考慮埋XBOne銷量低迷拖累
咁Halo 係好搵過Doom 而且市場重疊
所以買咗Doom返黎其實改善唔到XB得車槍球呢個問題 呢個係我主要論點 只要一日doom仲係槍game 你就駁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞