Xbox Series X/S 討論區— 唯一完整支持RDNA2 主機(13)

1001 回覆
12 Like 12 Dislike
都係得閒同佢地講下有咩好,基本上兩部機都有的話,中肯定講優劣就自然會有人跟住買XBOX
XSX 有冇 bh8 demo 玩
係買唔L到丫講到一街都係機無人肯買咁
11月開始日日上官網睇,經過誠哥又入去問,11月問到就黎2月,訂都訂唔L到!!
捆綁左 四舊幾水 買空氣
我前排係 price.com 買 $879
之後就冇晒
論遊戲陣容 XBOX 真係贏到開巷,究竟「XBOX無GAME玩」係點黎
本身好多frd之前抽唔到ps5諗住轉會
點知而家好多都抽到ps5了,反而xsx都仲係買唔到
結果又拉唔成大隊轉會

說好的產能大過ps5呢?
咁好嘅機會又唔識把握,
睇黎離亞洲地區要反cup又遠咗了
依加上網PS5起碼炒價都見到有機放,叉盒連炒價放都無咩見到
真係好陰功,D人無玩過XBOX 根本唔會切身理解有幾好,同時又對PS5 有幾失望,仲日日話XBOX無GAME玩,話神五手制世界第一咁自我安慰
呢個好睇你鍾意玩咩GAME,但好難講「某機種無GAME玩」,如果數量夠只係你唔岩玩,咁只係你唔岩玩某機種。
好似我買PS5 返黎 D FD話我唔玩DS 係浪費咁,我有SPIDER-MAN啱玩呀,舊GAME 對馬 FF7 呢D獨佔我都有玩呀。
但唔好話我揀擇,PS 呢兩三個月連其他類型新出嘅GAME都唔多;反而XBOX真係個個月都有十隻八隻新GAME出,GAME PASS 更唔駛講每月都有唔同類型 GAME入PASS 。

更莫講話 刺客、CYBERPUNK 係PS 多BUG到玩不下去的地步,我用XSX玩表示很歡樂,無問題
用家主導
香港商家感覺唔太睇好XBOX 前景,我見唔少GAME舖 由 之前都有賣XBOX GAME 變收起哂唔賣,我預左DIGITAL 為主
Digital係好啲
Xbox backward compatibility比對家有誠意好多
係要接受DIGITAL 比實體版貴+無得放出去
我接受左了,寧願要XBOX 嘅效能+舒適感,真係好想收購咪出好景買實體
到底係全世界都唔夠貨定剩係亞洲派得少??點解可以少到咁……出咗新機幾個月影都望唔到……訂都無得訂,痴Q線
11 12月時 訂貨黎計 XBOX係 易過 PS5, 但 1月之後 XBOX好似絕哂跡咁
我11月去誠哥度已經無得訂啦喔得返垃圾百記……但依加後悔,早知百記都照訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞