警方拘捕一男一女 涉前日於昂坪乘巴士未戴口罩及誤導警務人員

621 回覆
648 Like 54 Dislike
原來拉個串柒柒唔戴好口罩既人,就會令大家同港共企同一陣線

599g本身就係惡法

戴唔戴口罩,本身係人權個人自由,可以建議,但唔可以強制,有傳染病戴口罩本來都係要自覺,如果係咁,做乜唔支持患流感唔戴口罩要拉?有性病唔戴袋要拉?

醒未呀
因為你唔撚戴罩 令人中 仲要話返個有戴罩既人 你係咪弱智架傻西熱狗?
你唔撚戴好個罩 口水噴撚晒出黎 周圍既人 同下個坐你個位 手摸到你d口水中撚左又點計??係咪要全世界既人著撚晒保護衣 頭盔 手套 黎防你個自私撚? 點解唔好好地 一齊戴好口罩呢 好難為你?
問緊你呀 對傻西戴一半係想點??抗爭緊? 一係就乜都唔戴 車都唔撚上
原來你係弱智唔怪之得撐渣狗
條女ig啲相衰過金鐘M記
變形人妖種
以呢個邏輯
想白衣人衰暴動
想楊明入醉駕,
想叻哥告限聚
全部都係同極權企同一陣線
講撚到口罩咁撚重要
禁堂食又個個屌 除晒罩係隔離食野就唔驚
驚個坐開幾行帶左罩既人
cctoy 同熱狗真係兩大垃圾
成班中二病毒撚日日起度打飛機
有精神病就收皮啦
cctoy:總之我唔理,因為熱狗嘅關係
599G唔合理,599I又合理
根本佢地先係私怨上腦
戲院唔可以拍片即刻收佢皮
啲跑步撚真係好撚自私
https://lih.kg/2340918
你班死熱狗 唔好自己偷偷地戴口罩出街呀 見一隻屌一隻
咁口罩令都係為咗為左公共健康喇,台灣都有立法強制迫人戴口罩

條例冇問題,重點係個政府有問題
有腦都唔會做熱狗啦 班傻西成日話咩智力門檻
而家咪話俾你聽呢d罪藍屍係冇事
你報狗 奶野既得自己人
面對選擇性封法/惡法既連登仔決定要報狗
唔係杯葛惡法
男23女29
599i關緊急法咩事?
口罩令係為左維穩?
美國都無人權無自由五毛block
熱狗同港共一左一右夾鳩人唔係第一日嘅事啦,一個推例一個屌鳩你跟例,煩撚到你閪冧攪散你
唔戴罩唔代表噴口水/播毒
如果comes out我真係乜事都冇呢?

有好多人有肺病/皮膚問題,盲目戴會令到佢自己身體出現其他毛病,咁就佢死佢事?

我唔反口罩,我係反口罩令,太一刀切而無考慮過有部分人嘅難處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞