警方拘捕一男一女 涉前日於昂坪乘巴士未戴口罩及誤導警務人員

621 回覆
648 Like 54 Dislike
有無睇下條片佢地幾串先
唔係 條仔食緊軟飯
熱狗日日笑鳩黃絲唔係冇根據
因為真係毫無執政意志可言淨係永遠都覺得人哋提出既嘢都係未食藥
但你決定唔守法即係唔戴口罩,咁危害到公共健康喎

不過簡單講,姐係戴口罩係好,但政府就唔可以立法強制。
所以最理想係咪人民自願全民口罩,而人民互相規範對方戴口罩,令到戴口罩成為social norms,政府就冇得立法呢
唔該可唔可以幫我推下

事到如今仲有冇辦法可以炸冧結算系統
https://lih.kg/2354734
熱狗巴士退晒役了
唔撐佢執法
只係想睇佢狗咬狗
熱狗食美心咁撚開心咁臭串咁型丫拿
咁都可以俾你兜到嚟狙擊民主黨
spin 你老母咩 自私撚 你一直話唔應該唔比人唔戴呀而家又轉公審? 對傻西唔戴 又串比人公審好正常姐
有性病唔戴袋,好似真係犯法架喎。。
口罩帶一半,辱罵司機就好有執政意志
口罩法西斯
點解人哋叫就要,大家都係普通人,大家都係平等
我叫你俾$1000我,咁你係咪俾

我講緊嘅公審唔係呢單,而係偷影人上網嗰啲
我自己戴,但我唔會逼人戴/逼人唔戴
我覺得佢唔戴嘅自由係大過你對武肺嘅恐懼
兩個畀人Figo Chan講成送頭

食美心仲唔係同極權企喺同一陣線
我係醫生我識睇佢有無病?
你唔戴一個有事累成車人 一陣又社區爆發
唔好咁自私啦非常時期戴口罩講自由
仆佢個臭街直頭唔洗化妝都成隻喪屍咁西樣人人得而誅之
串係仆街,熱狗係仆街,咁就應該俾黑警漁人得利?

佢唔戴,俾我會建議佢戴,咁佢唔肯聽我都冇辦法㗎
而家非常時期 戴口罩有咩問題?病毒唔係有傳染 撚理你咩 咁你撚大意抗爭點解又要戴一半?
黑警有咩得利呀
條片咁威風 咪等佢串到啲狗一棟都無威飽去
在連登「宣稱將有抗爭行動」都有機會被有心人Figo Chan你畀差佬
留名等睇遲啲布口罩都拉
恐懼撚又贏
防疫恐懼撚又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞