倫敦依家咩環境?

380 回覆
25 Like 40 Dislike
機場到airbnb中途係咪可以周圍走
無錯

我會建議 upgrade 坐 World Traveller Plus (即係 premium economy)

一嚟好坐啲,始終都係長途機
二嚟英航行李寄倉得 23 kg,upgrade 咗手提同寄倉都可以每樣帶多件

我係做online check in 先 upgrade,大概千九蚊左右,印象中係比買機票時平
證件,病毒測試報告,銀行單一定要有喇

出發前記得填 locator form https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

工作證明,畢業證書有就記得帶埋

衫褲同日用品帶得唔多,呢啲倫敦都有得買

電話卡非常重要,尤其係如果你打算要搭 Uber
我喺鴨寮街買咗張 Giffgaff,百六蚊港紙有無限分鐘短信同 80GB 數據,幾抵屌,不過出發前要send WhatsApp 搵人幫你 activate 張卡
官方講法係要直接去 Airbnb,隔離十日後先可以出街
乜現在要做病毒測試報告?
隔離完之後諗住係倫敦長租 定係有其他打算?
你咩咪visa過去?
你係咩visa**
銀行單你係邊款?
打算留喺倫敦
哦原來係咁
不過呢張卡原價係要£20
唔知點解鴨記可以平咁多
我都係咁諗先 upgrade
而且移民過嚟 23 kg 真係無咩可能夠
揸住 BNO 入境申請 LOTR
你邊間做test呀
出發前早幾多日做?
我見佢官方要3日內做test先valid
London bridge is falling down
網上理財 print 嘅 statement 佢哋會收
卓健,出發前兩日做
即日收到報告
不過要九點半前交樣本
我屋企人尋日都喺搭BA 過英國,我自己就要處理𠹺香港d 事先走得,我會去Milton Keynes 落腳試試環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞