倫敦依家咩環境?

380 回覆
25 Like 40 Dislike
99%比入架其實 可以用E gate添
我用特區咋
我兩老之前過黎英國睇我畢業都係用特區入 都係問你做咩住邊 有機會叫你show回程機票5分鐘都唔使就比你入
因為上網見到啲被拒入境既case
我一個女仔去stay 6個月
會買埋回程加準備好其他資料!
其實預備曬資料就應該冇事既唔好擔心咁多 自己一個女仔小心為上 英國好多scam
依家係 Tier 5
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors
星期一開始入境要隔離十日
早知早兩個星期過去
你去到外國都咁撚on9 ge?
都係居家隔離姐
香港仲係travel corridor list 入面
不過如果轉機就好大機會要

依家無Travel corridors,全部要隔離十日
但要隔離十日好唔方便,好多嘢做唔到
琴日先買完直航機去諗住唔洗self isolate
點知今日就話全世界都要isolate

lm

望就望LOCK DOWN完 放寬
不過去到無乜野都係唔好出街
啱啱到咗倫敦
班機唔算多人,不過幾乎全部都係香港人
過關都好快,十分鐘以內就搞掂

如果打算搭Uber 記得搵到個designated pick-up area 先好 call 車
我見到唔少人喺幾個停車場走嚟走去搵車,好晒時間

依家要喺airbnb 隔離十日
幾乎悶到嘔
大家有咩問題即管問,答到我盡量答
信我 隔離完十日都係悶到嘔
都想像到

但隔離完起碼可以出街行下
雖則依家都無強制隔離

巴打可唔可以分享平時點消耗時間?
你喺邊做test拎negative result
洗唔洗一定要深喉嗰款

同埋其實可唔可以坐公共交通工具離開機場去住宿
我喺卓健做
無做深喉,只係提供咗口水樣本
即日收到報告
過關完全冇問題

可以坐公共交通工具
係我班機夜到,同埋太多行李先搭 Uber
師兄有無索料果邊同類工種咩價位多
啱啱先過到去唔敢亂答
不過以我所知
扣埋稅,倫敦相同嘅工種人工會低過香港少少
可以Test to release減到5日,不過中途要去做test 有啲無謂
帶左d咩過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞