倫敦依家咩環境?

380 回覆
25 Like 40 Dislike
唔及早去先至不智!香港依家咩環境?唔俾攞MPF,封區,安心出行,入境處人員可以攜帶武器,全部都係針對住阻止BNO離開嘅仆街政策鋪路。你又見大公文匯仲夠膽喺度9up反制措施,大公文匯係反映阿爺意志,即係阿爺根本已經失去理性,不惜棄置班有多重國籍嘅紅二三四代貪官嘅既得利益(真係反制起上嚟永遠最傷嘅會係呢班人),真係打算同英美反面全面開拖。香港距離希特拉封鎖東德仲有幾耐真係只有上帝先至知,但明眼人都睇得出個勢係只會朝惡劣方向走。你每遲一日走風險就高一分,依家英國幾日前先update又再提高入境防疫要求,入境前72小時內,入境第5日同埋第8-10日,總共要做3次檢測。你再遲啲走唔知又會點樣再升級,更加唔知共匪會又出咩賤招阻止人走。其實共匪有一招超必,一旦使出所有航班機位即刻GG,就係搵大陸佬買晒啲機位。睇你個樣又唔係猶豫錢銀問題,再者你留喺香港又唔搵過第二份工咪更加燒錢。如果你聽啲5毛9up驚嚟到英國疫情下搵唔到工,咪去做住送貨外賣先囉,登記完即刻有工開,工都唔洗搵唔洗見。
Lm
已經過咗去倫敦三個幾星期

我都同意走到就盡早走
之前都覺得唔使急可以慢慢嚟
但依家咁快就搞安心出行,禁太空卡,封網,禁BBC,修改入境條例
點睇都唔似會就咁收手
一定會陸續有嚟
上面有幾位加唔到
要喺 tg 轉settings
[url]@Gigi_123456[/url]
@pureandtruebb 麻煩加我入group
啱啱到埗住Airbnb
依家搵到地方住
如果一個人過嚟會建議同人 flat share
因為呢邊租成個單位,連埋council tax 同雜費都幾貴
可以上 spareroom.co.uk 睇吓

銀行嘅話Lloyds 或者 Monzo 都算係易開
我係用 Airbnb 地址,不過你要問 Airbnb host 肯唔肯俾你咁做

搵工可以上 Indeed, Monster, Reed 度睇

至於NI 我仲未搞唔清楚
各位巴絲,想入group 麻煩先改改 TG 設定
如果唔係add 唔到你哋

改左 試多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞